Hrvatski radio

Radio Osijek

Tvornica ulja Čepin-novi direktor Ivica Crnković, dosadašnji član Uprave "Osijek koteksa"

22.04.2013.

14:07

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uspješno je završena privatizacija Tvornice ulja Čepin, na konferenciji za novinare u Čepinu potvrdili su predstavnici Nadzornog odbora, Uprave i sindikata. Učinili su to nakon što su prošloga tjedna ugovor o kupnji Tvornice ulja Čepin potpisali ministar gospodarstva i predstavnik Mamba iz sastava grupe Žito , novog vlasnika Tvornice ulja Čepin.

Proizvodnja se nastavlja, ulje je na policama, radna mjesta su sačuvana,a naša agonija koja traje od 2008. godine završna je , zadovoljna je sindikalna povjerenica Helena Žeravica. Programom zbrinjavanja, uz otpremnine, iz Uljare odlazi 57 radnika, a u tvrtki ih ostaje 148. Da nije bilo radnika koji su prošle godine pristali i na smanjenje plaća od tri i pol milijuna kuna, ali i razumijevanja Vlade, banaka i poslovnih partnera, iz višemjesečne blokade završili bi u stečaju, istaknuo je predsjednik Nadzornog odbora Zvonko Erak. Brend čepinskog ulja na police je vraćen nakon dvije i pol godine, a da jedina tvornica sirovog ulja u Hrvatskoj ima budućnost govori i podatak kako je od prosinca prošle godine na tržištu milijun i 900 tisuća litara ulja. Nadzorni odbor izvijestio je da je nakon provedene privatizacije, u kojoj je uljara prodana tvrtki "Mambo" iz sustava "Žito" grupe, za novog direktora imenovan Ivica Crnković, dosadašnji član Uprave poduzeća "Osijek koteks".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.