Hrvatski radio

Radio Osijek

Tvrtka Mono d.o.o. prva će graditi zgradu u osječkom IT parku

15.03.2019.

15:08

Autor: Davor Lončarić

Ivan Vrkić i Denis Sušac, foto: Davor Lončarić

Ivan Vrkić i Denis Sušac, foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Ugovor o pravu građenja u poduzetničkoj zoni IT park potpisali su danas gradonačelnik Ivan Vrkić i Denis Sušac iz uprave tvrtke Mono d.o.o. To je trenutačno najveća IT tvrtka u Osijeku, a očekuje se kako će njezin primjer slijediti i drugi.

Nakon što je Grad Osijek postao vlasnik osam parcela u Gackoj ulici projektirana je komunalna infrastruktura i upućen javni poziv tvrtkama koje su zainteresirane sagraditi svoje poslovne zgrade u budućoj Poduzetničkoj zoni "IT park". Projekt komunalne infrastrukture je dovršen, a grad će IT park u lipnju ponuditi Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije kako bi se osiguralo financiranje njegovie izgradnje. Upućen je javni poziv tvrtkama iz IT sektora da se prijave za ulazak u poduzetničku zonu ako žele graditi poslovne objekte i poziv će biti otvoren dok se ne zauzme svih devet parcela. Uz devet IT tvrtki u parku će biti i posebna zgrada u vlasništvu grada Osijeka. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš izjavila je danas kako traju razgovori s nekoliko tvrtki, a među njima su i jedna koja nije iz Osijeka te jedna koja nije iz Hrvatske, ali su zainteresirane postati dijelom osječke IT zajednice. Nije otkrila o kojim se tvrtkama radi jer javni poziv još nije zatvoren, no htjela je poručiti kako zanimanje za IT park postoji i među poduzetnicima izvan lokalnoga okruženja. Očekuje se kako će do kraja ove godine početi gradnja komunalne infrastrukture u Gackoj ulici za IT park, ali i gradnja prvog objekta. 

Prva će svoj novi objekt graditi tvrtka Mono d.o.o. koja je po broju zaposlenih i opsegu poslova najsnažnija osječka IT tvrtka, a njezin predstavnik Denis Sušac potpisao je ugovor po kojem mu grad daje prava građenja na posebnoj katastarskoj čestici. U toj je tvrtki danas zaposleno gotovo 70 djelatnika, a u buduću zgradu moći će se smjestiti 150 što govori kako imaju namjeru pojavećati poslove i broj zaposlenih. Sušac je izjavio kako će početi graditi zgradu krajem ove godine, a useljenje očekuje 2021. Uvjeren je kako će imati pozitivna iskustva te kako će Mono d.o.o. slijediti i druge uspješne IT tvrtke. 

Gradonačelnik Ivan Vrkić izjavio je prigodom potpisivanja ugovora kako će osobno pratiti svaki detalj projekta IT parka te poželio još više uspjeha svima koji kroz ovaj oblik poslovanja grade svijetlu gospodarsku budućnost Osijeka. Dodao je također kako Osijek vidi IT sektor i turističke usluge kao svoju budućnost, a nada se da će milijunska ulaganja u Tvrđu i IT park donijeti višestruku korist cijeloj zajednici. 

Pročelnik osječkog Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo pojasnio je kako će investitori u IT parku imati brojne pogodnosti kada je u pitanju gradnja na komunalno opremljenom zemljištu, a svi koji budu brzi u sklapanju ugovora, zapošljavanju novih ljudi, povećanju prometa i gradnji zgrada mogli bi na kraju zemljište dobiti i besplatno. 

 

Poslušajte što su uoči potpisivanja ugovora izjavili Žana Gamoš, Tomislav Krolo, Denis Sušac i gradonačenik Ivan Vrkić.

IT park- Žana Gamoš, Tomislav Krolo, Denis Sušac i Ivan Vrkić

Galerija
Žana Gamoš, Ivan Vrkić, Denis Sušac, Foto: -/-
Tomislav Krolo, Žana Gamoš, Ivan Vrkić, Denis Sušac, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.