Hrvatski radio

Radio Osijek

Tvrtki Kanaan iz Donjeg Miholjca potpora iz EU fondova

08.09.2016.

13:19

Autor: Radio Osijek/HINA/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo odluke o financiranju šest projekata, koji su ostvarili više od 37,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije - među njima je i donjomiholjački Kanaan.

Jedan od dobitnika potpora je i prehrambeno-prerađivačka tvrtka Kanaan iz Donjeg Miholjca. Vrijednost projekta ulaganja u tehnološka poboljšanja u procesu proizvodnje čipsa iznosi nešto više od 16 milijuna kuna, a maksimalni intenzitet potpore je 5,5 milijuna kuna. Projekt je, kako su naveli, nastavak ulaganja u modernu tehnologiju u svrhu povećanja proizvodnih kapaciteta i smanjenja troškova proizvodnje.

Projekti za koje je donesena odluka o financiranju putem poziva Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu, a koji je objavljen u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ujedno, predstavljeni su projekti koji su ostvarili status korisnika potpore za ulaganje temeljem Zakona o poticanju ulaganja od početka srpnja."Planirana ulaganja u okviru tih 17 projekata koji su ispunili uvjete iz Zakona o poticanja ulaganja ukupno iznose 343,6 milijuna kuna, uz predviđeno otvaranje 602 nova radna mjesta", istaknuo je Horvat. Najavio je kako će već idući utorak biti objavljen novi javni poziv namijenjen poduzetnicima, vrijedan više od 340 milijuna kuna. Dinamika potpisivanja ugovora i uvođenje novih projekata u poticajne mjere neće stati, kazao je Horvat. Korisnici potpora istaknuli su kako će im one pomoći u povećanju konkurentnosti poslovanja, a omogućit će i nova zapošljavanja.Silvio Gotić iz tvrtke Kircek koja se bavi preradom drva i proizvodnjom dijelova za namještaj kazao je kako je njihova investicija u proširenje proizvodnih kapaciteta vrijedna 8,5 milijuna kuna, a dobili su potporu od 3,5 milijuna kuna. Planiraju u prvoj fazi povećati broj radnih mjesta za 15 djelatnika, a dugoročno i više. Izvoze gotovo cjelokupnu proizvodnju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.