Hrvatski radio

Radio Osijek

Tvrtko Pleić iz Donjeg Miholjca osvojio 125 tisuća kuna

29.10.2017.

22:02

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Student iz Donjega Miholjca Tvrtko Pleić u večerašnjoj HRT-ovoj Šifri osvojio 125 tisuća kuna. U uzbudljivoj igri punoj preokreta mladi kvizoman otvorio je i pitanje za pola milijuna kuna te time postao treći natjecatelj kviza Šifra koji je stigao do polumilijunskoga pitanja.

U večerašnjoj je uzbudljivoj igri u kvizu Šifra na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio pitanje za pola milijuna kuna. Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio polumilijunsko pitanje. „Još nisam svjestan da sam osvojio 125 tisuća kuna. Poslužili su me sreća, logika, znanje i intuicija. Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna, a na kraju sam otišao kući s pet puta većim iznosom. Moglo je biti i mnogo više, no odustao sam jer nisam imao hrabrosti odgovoriti na pitanje za pola milijuna kuna. Nije mi žao! Prezadovoljan sam i s ovim osvojenim iznosom te zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na sudjelovanju u kvizu i na sjajnome ugođaju tijekom emisije”, izjavio je Tvrtko Pleić. Mladi Slavonac koji stanuje u HRT-ovu susjedstvu, u studentskome domu u zagrebačkome Cvjetnom naselju, nije početnik u kvizovima. Iza njega je već pobjeda u kvizu Potjera. „HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i radi sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače, smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji”, zaključio je Tvrtko Pleić te otkrio kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole. Njegovim su nastupom oduševljeni roditelji u Donjemu Miholjcu te prijatelji i studentski kolege u Zagrebu, ali i ekipa omiljenoga HRT-ova kviza.

„U nastupu koji je rijetko koga ostavljao r avnodušnim Tvrtko Pleić otišao je kući sa 125 tisuća kuna. Na putu do pola milijuna kuna ključno je izabrati pravu strategiju i uz odgovarajuću količinu i znanja i sreće, ali i uz rizik da se izgubi osvojeni iznos – odgovoriti na tri niza od pet pitanja. U završnoj je igri potrebno poredati četiri pojma po zadanome kriteriju. Otvaranjem zadataka za pola milijuna kuna osim Tvrtka Pleića mogu se pohvaliti još samo dvojica natjecatelja iz prve sezone: Tomislav Vlaić i Josip Batur”, podsjetio je voditelj HRT-ova kviza Šifra Joško Lokas.

„Odlično se snašao s pitanjima iz svoje struke poput onoga o najmanjemu gradu na svijetu Humu u blizini Buzeta i o Hrvatsko-ugarskoj nagodbi, kojom je Rijeka dobila poseban status. Ništa manje uspješan nije bio ni s pitanjima iz osnovnoškolske lektire – Zabranjena vrata, filma – Dobar posao u Italiji, frazeologije, visoke politike i sporta. Sve je znao i o aktualnostima, što je pokazao u odgovoru na pitanja o hotelu Burj al-Arab u obliku jedra i naslovnici Playboya koju je krasila nacrtana Marge Simpson. Ipak, odustao je na posljednjoj prepreci – zadatku od pola milijuna kuna, u kojemu je trebalo nabrojiti članove The Beatlesa zdesna nalijevo na omotu albuma Abbey Road”, pojasnio je urednik kviza Šifra Igor Grković. Tvrtka Pleića to neće zaustaviti u namjeri da okuša sreću u nekim novim HRT-ovim kvizovima, a dotada će se posvetiti nastavku studija geografije i povijesti te otkrivati ljepote dalekih država.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) četvrtkom i nedjeljom u 20.05 kviz Šifra može se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi na kojoj je dostupna i snimka večerašnjega izdanja kviza.

 

Hrvatska radiotelevizija

RJ Komunikacije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.