Hrvatski radio

Radio Osijek

U 2018. godini dodijeljeno 2.390.000 kuna potpora

28.12.2018.

14:28

Autor: Stjepan Filipović

Foto. Stjepan Filipović

Foto. Stjepan Filipović

Foto: - / -

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota dodijelio je potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka .

"Tijekom 2018. godine iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka planirano je bilo milijun i tristo, a završili smo na 2.390.000 kuna. U zadnjoj, devetoj, dodjeli potpora izdvojili smo 240.000 kuna kako bi svi poduzetnici, koji su aplicirali, uistinu i dobili potpore. Tijekom studenoga pozvali smo preko medija i poduzetnika da se svi, što je moguće više, jave i iskoriste potpore koje su bile na raspolaganju. U 2018. godini 171 poduzetnik dobio je potpore, a u samo dvije dodjele prijavilo se i dobilo je 60 poduzetnika kroz 63 mjere koje su prijavili", rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota. Dodao je da postoji puno prostora da se u idućoj godini prijave na mjere koje su im ponuđene. "Za 2019. godinu imat ćemo puno veću lepezu programa poticanja poduzetništva što će sigurno otvoriti dodatan prostor za postojeće i nove poduzetnike koji se do sada nisu mogli prijaviti po navedenim mjerama. "Nama je iznimno važno da imamo povratnu informaciju od poduzetnika. Kako mi to gledamo s jedne strane, ne da ne radimo u interesu poduzetnika, nego to oni gledaju sa svoje strane uz svoje poslovanje, što sve moraju napraviti i koliko vremena moraju izdvojiti da bi u konačnici ostvarili pravo na potpore. U današnjem smo razgovoru vidjeli da smo su im neke stvari, koje smo tijekom ove godine mijenjali, olakšali sâm postupak prijave, ali uvijek ima još drugih prijedloga te ih zato pozivamo da s njima razmijenimo iskustva kako bi buduće natječaje, i sve ono što ćemo raspisivati, što više prilagodili, odnosno olakšali samu prijavu i ostvarivanje prava na same potpore", naglasio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.