Hrvatski radio

Radio Osijek

U 5 slavonskih županija 31 novozaražena osoba, dvoje preminulih

27.08.2020.

09:59

Autor: Amoreta Bajto

U 5 slavonskih županija 31 novozaražena osoba, dvoje preminulih

U 5 slavonskih županija 31 novozaražena osoba, dvoje preminulih

Foto: - / -

U Osječko - baranjskoj županiji dvije novozaražene osobe, preminuo šezdesetčetverogodišnji muškarac, a u Vukovarsko - srijemskoj šest pozitivnih, jedna osoba preminula. Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Virovitičko - podravskoj županiji, među njima tromjesečno dijete.

Samo dva pozitivna nalaza od ukupno 256 testiranih uzoraka dobra je vijest iz Osječko -baranjske županije jer se radi o trendu smanjenja dnevnog broja zaraženih koronavirusom. Jedna novozaražena osoba je iz Đakova, a druga iz Valpova. Nažalost, u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminuo je šezdesetčetverogodišnji muškarac koji je imao više kroničnih oboljenja. Samoizolacija je jučer određena za 31 kontakt novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom na području županije ukupno 319 osoba, četiri više nego dan ranije.
U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 17 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.


U Vukovarsko-srijemskoj županiji 6 je novih pozitivnih osoba na COVID-19: dvije iz Županje te po jedna iz Vinkovaca, Gradišta, Vrbanje i Babine Grede. Jedna je osoba preminula.
Od početka epidemije oboljelo je 598 osoba, 518 je izliječeno, a ukupno je 12 preminulih.
Trenutačno je 19 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji su 172 građana.


Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite, navodeći da zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.
Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 38 slučaja zaraze korona virusom, 36 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 247 osoba. Od 116 uzoraka  6 je  pozitivno na COVID-19.

Slavonsko - brodski Stožer CZ izvijestio je o 12 novih slučajeva zaraze  te dodatne 2 osobe koje imaju prebivalište u drugim županijama. Hospotalizirano je 6 osoba, nema pacijenata na respiratoru. Stožer i dalje poziva građane  te organizatore javnih i privatnih okupljanja  da se dosljedno pridržavaju epidemioloških mjera jer je to od ključne važnosti za obuzdavanje širenja zaraze koronavirusom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.