Hrvatski radio

Radio Osijek

U 5 slavonskih županija 657 novopozitivnih, preminulo 12 osoba

06.12.2020.

10:45

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Foto: - / -

U 5 slavonskih županija u posljednja 24 sata ukupno je 657 novopozitivnih na koronavirus, a preminulo je 12 osoba. Najviše novih slučajeva je u Osječko-baranjskoj županiji - 199, Brodsko-posavskoj 173, Vukovarsko-srijemskoj 156, a u sve tri županje po 4 su osobe preminule.

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja je 24 sata 199 novopozitivnih na koronavirus od ukupno 543 obrađena uzoraka. Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja su 104 novopozitivne osobe, 13 je na području Đakova, 8 Valpova, po pet na području Belišća i Našica i po četiri na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca. Na području općine Erdut je sedam novopozitivnih, a u Marijancima 5, po četiri novopozitivne osobe su na područjima općina Petrijevci, Semeljci i Bizovac, a po tri u Šodolovcima, Gorjanima i Čepinu. Po dvije novopozitivne osobe imaju Antunovac, Bilje, Đurđenovac, Drenje, Draž, Ernestinovo, Satnica Đakovačka i Kneževi Vinogradi. Po jednu novopozitivnu osobu bilježimo s prebivalištem u općinama Podgorač, Popovac, Viljevo, Trnava, Koška, Magadenovac i Darda. Na bolničkom liječenju nalaze se 233 osobe, 55 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 178 u KBC-u Osijek od kojih je 41 osoba na respiratoru.
Tijekom posljednja 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus, rođene između 1934. i 1944. godine. Preminule osobe, uz COVID-19 imale su i druge komorbiditete. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 2625 osoba. Policija je u zadnja 24 sata obavila 15 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i jednu prema dojavi i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije. Samostalno i u suradnji s djelatnicima Inspektorata izvršili su ukupno 56 nadzora objekata. Policijska uprava Osječko-baranjska tijekom protekla 24 sata nije imala utvrđenih prekršaja niti postupanja u vezi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nekorištenja ili nepravilnog korištenja maski za lice.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata zabilježena su 173 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Najviše je u Slavonskom Brodu (59), Novoj Gradiški (17), općini Oriovac (11), općini Staro Petrovo Selo (10), Rešetari (9), Brodski Stupnik i Nova Kapela (po 8), općinama Davor i Sibinj (po 7), Donji Andrijevci i Garčin (po 5), Okučani i Oprisavci (po 4), općinama Cernik i Gornja Vrba (po 3), Bebrina, Bukovlje, Gundinci i Vrbje (po 2), te općinama Gornji Bogićevci, Podcrkavlje, Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Vrpolje po jedna. U posljednja 24 sata preminule su četiri osobe. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (Ž - 1955. godište), a tri su osobe preminule u novogradiškoj Općoj bolnici (Ž – 1929. i 1942. godište i M – 1940. godište).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 156 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (23 osobe iz Vinkovaca, 22 iz Vukovara, 13 iz Županje, 11 iz Iloka, 8 iz Negoslavaca, 7 iz Ivankova, po 5 osoba iz Cerića i Privlake, po 4 iz Nijemaca i Starih Mikanovaca, po 3 osobe iz Babine Grede, Gradišta, Komletinaca, Otoka, Retkovaca i Štitara, po 2 iz Andrijaševaca, Bobote, Gunje, Markušice i Opatovca, te po 1 osoba iz Antina, Bapske, Berka, Bokšića, Bošnjaka, Cerne, Čakovaca, Karadžićeva, Korođa, Lipovca, Lovasa, Marinaca, Novih Mikanovaca, Nuštra, Petrovaca, Podgrađa, Prkovaca, Rokovaca, Slakovaca, Soljana, Sotina, Starih Jankovaca, Šiškovaca, Tordinaca, Vrbanje i Tovarnika). Preminule su četiri osobe. Trenutačno je u županiji 77 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je 1.808 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 180 uzoraka, od kojih je 86 pozitivnih. Trenutačno je aktivno 509 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 442 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 67 osoba je hospitalizirano.

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije 43 su nove osobe zaražene korona virusom od ukupno 131 testirane osobe. Ukupno je 47 osoba hospitalizirano, od čega 44 u Općoj bolnici Virovitica. Dva pacijenata su na respiratoru u Virovitici, a troje u KBC-u Osijek. Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, korona virusom se zarazilo 1.974 osoba, a njih trideset i osmero je preminulo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.