Hrvatski radio

Radio Osijek

23:54 / 01.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

U akciji „Snagom srca EFOS-a” prikupljeno više od 120 tisuća kuna za osječku pedijatriju

Simfo-rock koncert u osječkom HNK-u

Simfo-rock koncert u osječkom HNK-u

Foto: Ekonomski fakultet u Osijeku / -

„Snagom srca EFOS-a“ humanitarna je akcija u sklopu koje je osječkom HNK-u održan jedinstveni simfo-rock koncert, koji je organizirao Ekonomski fakultet u Osijeku. U simfonijskim izvedbama najvećih rock hitova uživali su brojni članovi akademske, poslovne i šire lokalne zajednice koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta.

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61 godinu djelovanja, a tu je prigodu obilježio posebnom humanitarnom akcijom pod nazivom „Snagom srca EFOS-a“. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju, Kliničkog bolničkog centra Osijek. Do sada je prikupljeno više od 120.000 kuna. 

Akcija prikupljanja još traje i svi voljni građani još imaju prilike donirati, a dodatne informacije o cjelokupnoj akciji te upute za donacije mogu pronaći ovdje.

„Ovdje smo se prije svega okupili zbog naših divnih liječnika pedijatara, ostalog osoblja Klinike za pedijatriju i ponajviše njihovih pacijenata, djece iz cijele naše regije. Ekonomski fakultet u Osijeku je institucija koja kroz čitavu svoju povijest čini okosnicu razvoja gospodarstva grada Osijeka, Slavonije i Baranje, ali i cjelokupne Hrvatske. Ipak, temeljna uloga našeg fakulteta je biti i zauvijek ostati aktivan član zajednice čiji je najviši ideal upravo opći boljitak našeg grada, okolice i svih koji ovdje žive, a posebice onih koji će ovdje iza nas ostati. Stoga iskreno hvala svima koji su pokazali veliko srce i podržali ovu akciju“, poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.


U sklopu ove akcije, održat će se i humanitarna utrka u kojoj će 7. lipnja sudjelovati studenti, profesori i Alumni EFOS-a, a na koju su pozvani i svi ostali zainteresirani građani koji žele učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, ali i one najmlađe u vidu donacija za osječku pedijatriju. Utrka će započeti u 18 sati na osječkoj Kopakabani kod Solarnog stabla, a sudionici mogu trčati, hodati ili biciklirati na ruti dugoj 6,1 km. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.