Hrvatski radio

Radio Osijek

U Antunovcu otvoren Rekreacijsko-edukativni senzorički park

07.06.2019.

17:09

Autor: Mirta Milas

Marin i Mario Barišić, foto: HRT/M.Milas

Marin i Mario Barišić, foto: HRT/M.Milas

Foto: - / -

Projekt je potaknula i realizirala humanitarna Udruga “Od mene za tebe” kako bi uljepšala život djeci s poteškoćama u razvoju u Osječko-baranjskoj županiji. U RES parku se na 5000 četvornih metara nalaze dječje i fitnes igralište, sjenice, plastenici te više od 350 vrsta zasađenih biljaka i voćaka.

RES park koristit će ponajprije djeca s poremećajima senzorne integracije i autizma, ali i sva zdrava djeca za izvođenje nastave u prirodi iz Osječko-baranjske županije, istaknuo je predsjednik Udruge “Od mene za tebe” Zoran Lacković: "Na ideju je prije pet godina došao Mario Barišić, dopredsjednik udruge, kako bi uljepšao život svojeg sina Marina, djeteta s posebnim potrebama, ali i sve ostale djece koja će u njemu moći uživati. Prostire se na 5000 četvornih metara,  i ima sedam povezanih cjelina - dječje igralište, fitnes park, umjetno jezero, sjenicu s 96 sjedećih mjesta, labirint od tuja, voćnjak i plastenike. Sve je to prošarano s cvjetnim otocima kako bismo dobili i onaj senzorički dio u kojem se djeca s poremećajima u razvoju smire i onda se s njima može raditi. Jedan miran i neagresivan prostor tog parka pružit će djeci baš ono što im je u životu nedostajalo". Od ideje do realizacije u projektu je sudjelovao osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je prije pet godina bio načelnik općine Antunovac: " Općina je udruzi osigurala prostor. Onda je to bila ledina, a danas je prekrasno mjesto na kojem će uživati sva naša djeca", naglasio je Anušić te dodao kako će Županija, kao i Općina Antunovac, i dalje pratiti aktivnosti Udruge, osobito glede održavanja površina i opreme RES parka. Uz Županiju i Grad u realizaciju tog hvalevrijednog projekta uključili su se i brojni sponzori, među njima i hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida koji je prihvatio kumstvo nad RES parkom.

Kako je dopredsjednik Udruge "Od mene za tebe" Mario Barišić i sam roditelj djeteta s posebnim potrebama prije pet se godina u njegovoj glavi rodila ideja o tom parku: "Samo sam spojio ove ljude dobrog srca kako bismo jednu ideju pretočili u djelo. Napravili smo jedan neagresivan kutak za djecu s posebnim potrebama, ali i za svu ostalu zdravu djecu. Na akciju me pokrenuo moj sin Marin i moj je cilj bio napraviti bolji, grad, bolje mjesto, bolju sredinu za njega i svu drugu djecu".   

Galerija
Dopredsjednik humanitarne udruge Od mene za tebe Mario Barišić , Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.