Hrvatski radio

Radio Osijek

U Belom Manastiru priprema izgradnje igrališta pokraj romskog naselja

30.04.2019.

13:49

Autor: Monika Kralj

uz buduće igralište, foto M.Kralj/HRT

uz buduće igralište, foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

O zajedničkim projektima u Belom Manastiru razgovarali su gradonačelnik Tomislav Rob i saborski zastupnik Veljko Kajtazi a sa Savezom Roma "Kali Sara" potpisan je i Sporazum o izgradnji višenamjenskog igrališta u romskom naselju.

Igralište za mali nogomet, rukomet, košarku i odbojku neće biti samo za romsko naselje nego za sve stanovnike Belog Manastira kako bi se i romska zajednica bolje integrirala, istaknuto je na sastanku u belomanastirskoj Gradskoj upravi. Razgovaralo se i o većim projektima te potrebi zapošljavanja, kao gorućeg problema mladih obitelji te projektima koje grad Beli Manastir planira,rješavanje komunalnih i stambenih problema i izgradnja dvodomki za romske obitelji u čije se projektiranje uskoro kreće. 

Višenamjensko igralište, koje s 200 tisuća kuna financira Savez Roma uz pomoć Vlade a grad Beli Manastir sa sredstvima koja će još biti potrebna za potpuno opremanja, bit će smješteno na kraju Ulice Petra Preradovića gdje je danas velika zelena površina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.