Hrvatski radio

Radio Osijek

U Belom Manastiru provedba projekta Zajedno za bolju i sretniju budućnost

13.03.2019.

13:45

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Uručenjem ugovora, u Belom Manastriru je obilježen početak provedba projekta Zajedno za bolju i sretniju budućnost iz programa Zaželi- programa zapošljavanja žena. Novozaposlenim ženama danas je uručeno 60 bicikala.

24 mjeseca 60 žena će raditi kao potpora i podrška starijim i nemoćnim osobama koje često žive u samačkim domaćinstvima. Žene će biti osposobljene za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih ili gerontodomaćice što ovisi o njihovim interesima i sklonostima. Nositelj projekta je Crveni križ a partneri grad Beli Manastir, općine Petlovac i Popovac, Centar za socijalnu skrb Beli Manastir te Hrvatski zavod za zapošljavanje– Regionalni ured Osijek. 

Dobivenim iskustvom tijekom dvogodišnjeg rada i stečenom kvalifikacijom aktivnosti projekta će direktno utjecati na povećanje razine zapošljivosti odabranih žena, kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te smanjenje rizika od siromaštva, što je, između ostalog, i svrha samog Poziva iz „Zaželi - Programa zapošljavanja žena“- istaknuto je na predstavljanju projekta. 

Provedba cijelog projekta traje 30 mjeseci, vrijedan je 9,7 milijuna kuna.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.