Hrvatski radio

Radio Osijek

U Bijelom Brdu i kod Petrijevaca pronađena eksplozivna sredstva

25.06.2022.

12:37

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Screenshot / -

Na dvije lokacije u Osječko-baranjskoj županiji, u Bijelom Brdu i kod Petrijevaca, građani su u petak pronašli veću količinu različitih minsko-eksplozivnih sredstava, izvijestila je osječko-baranjska policija.

U petak ujutro, u Bijelom Brdu 36-godišnjak je prilikom izvođenja radova na zemlji pronašao pet projektila raketnog bacača M79, kalibra 90 milimetara.

Na mjesto pronalaska došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način uništio jedan projektil, a ostala četiri uklonio.

U petak popodne u blizini Petrijevaca 43-godišnjak je prilikom čišćenja pomoćnih prostorija pronašao dvije ručne bombe M/75, dvije protupješačke mine PMA 2 i jednu protupješačku minu PMR 2A.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je, po dolasku na mjesto pronalaska, na siguran način uklonio bombe i protupješačke mine.

U policiji podsjećaju na akciju "Manje oružja, manje tragedija - izbacimo uljeza" te pozivaju građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također ih upozoravaju da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. "Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", ističu iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Plakat

Plakat

Foto: MUP / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.