Hrvatski radio

Radio Osijek

U Borovu potpisan ugovor o proizvodnji obuće za policiju

28.09.2017.

11:59

Autor: HINA/Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednica Uprave Borova Gordana Odor i direktor tvrtke Jelen Proffesional d.o.o. Čakovec Darko Pintarić potpisali su u Borovu d.d. ugovor o proizvodnji zimskih čizama i gležnjača za potrebe policije.

"Veliko mi je zadovoljstvo da u tjednu u kojem obilježavamo Dan policije i blagdan njezinog zaštitnika sv. Mihovila potpisujemo jedan ovakav ugovor. Ugovorene količine obuće bi trebale biti dovoljne pripadnicima policije za ovu zimu", kazao je ministar Davor Božinović dodajući kako je od lipnja do kraja ove godine MUP u obuću investirao 12 milijun kuna.

"Današnji ugovor vrijedi 8,6 milijuna kuna ali ono što je još važnije za bućnost je mogućnost sklapanja okvirnih sporazuma. U nešto dužem razdoblju, možda na dvije godine, vidjeli bismo koje su to potrebe i kako stalno poboljšavati kvalitetu jer samo zadovoljan policajac je onaj koji daje sud o proizvodu", istaknuo je Božinović.

Zadovoljni potpisanim ugovor bili su i predsjednica Uprave Borova Gordana Odor te i direktor tvrtke Jelen Proffesional d.o.o. Darko Pintarić.

Gordana Odor je istaknula kako će Borovo i dalje proizvoditi modnu obuću ali u toj tvrtki smatraju kako će proizvodnja namjenske obuće biti generator razvoja i napretka Borova.

"Možemo hrvatskim policajcima ponuditi našu obuću koja je vrlo kvalitetna ali u dogovoru s ministarstvom planiramo u slijedećem koraku baviti se dodatnim razvojem te obuće", poručila je Odor u čijoj pratnji je ministar Davor Božinović, prije potpisavanja ugovora, obišao pogone u kojima Borovo proizvodi obuću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.