Hrvatski radio

Radio Osijek

U Brodsko-posavskoj županiji 11 pozitivnih na COVID-19

04.04.2020.

12:35

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

U Brodsko-posavskoj županiji 11 pozitivnih na COVID-19

U Brodsko-posavskoj županiji 11 pozitivnih na COVID-19

Foto: - / -

U Brodsko-posavskoj županiji jedan je novooboljeli od virusa COVID-19, a riječ je o osobi srednje životne dobi, bliskom kontaktu već registriranog pacijenta, rečeno je danas na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

"Novooboljela osoba je dobrog zdravstvenog stanja. Trenutno je samoizolacijom obuhvaćeno stotinjak osoba koje su bile u kontaktu s oboljelima.U samoizolaciji je i 40 zdravstvenih djelatnika", rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković. Na području Brodsko-posavske županije, dodao je, do sada imammo ukupno 11 pozitivnih osoba, dvije su u bolnici, sedam u samoizolaciji i jedna je preminula". Potvrdio je da su pacijenti u bolnici i oni u samoizolaciji dobrog zdravstvenog stanja.
Na području Brodsko-posavske županije do sada je na koronavirus testirano 370 osoba. Na upit novinara Cvitković je rekao kako nema podataka da je itko od oboljelih kršio mjeru samoizolacije.
Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite podsjetio je da je Nacionalni stožer Civilne zaštite rad pekara vratio u režim od 8 do 17 sati, te da e-propusnice neće morati imati zdravstveni djelatnici, te da će za njih biti dovoljno da posjeduju profesionalnu iskaznicu. Bez e-propusnica, samo s teretnim listom moći će se kretati i prevoznici, rekao je. Kod poljoprivrednika propusnicu će i dalje izdavati ministarstvo poljoprivrede, ali će je moći dobiti i do 50 posto članova OPG-a.
Zbog pogodnih vremenskih prilika i mogućeg okupljanja građana Bošnjaković je najavio tijekom vikenda pojačani nadzor javnih površina (igrališta, izletišta). Načelnik županijskog stožera najavio je i kako će u buduće HGSS obavljati prijevoz pozitivnih osoba u karantenu, u slučaju kad nemaju vlastiti prijevoz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.