Hrvatski radio

Radio Osijek

U Brodsko-posavskoj županiji najviše do sada- 27 novozaraženih

28.08.2020.

13:38

Autor: Monika Kralj

foto HRT/ilustracija

foto HRT/ilustracija

Foto: - / -

Sa sjednice Županijskog stožera civilne zaštite prema Nacionalnom stožeru bit će upućen prijedlog o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije. Stožer poziva građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije događanja.

Broj novozaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (14), općina Staro Petrovo Selo (4) te po 1 osoba s područja grada Nove Gradiške i općina Davor, Vrbje, Oriovac, Brodski Stupnik, Bebrina, Sibinj, Bukovlje i Klakar. tako je bitno povećan broj aktivnih slučajeva koji je jučer bio 135. Hospitalizirano je 7 osoba (1 više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalaze 794 osobe (35 osoba više u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

Stožer Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije tih događanja te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću covid-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.