Hrvatski radio

Radio Osijek

22:00 / 14.02.2019.

Autor: Monika Kralj

U Čepinu prosvjed roditelja vrtićke djece

U Čepinu prosvjed roditelja vrtićke djece

U Čepinu prosvjed roditelja vrtićke djece

Foto: - / -

Roditelji djece koja pohađaju dječji vrtić u Čepinu prosvjedovali su večeras pred vrtićem zbog informacije da od rujna postaje privatni. Dvije su mogućnosti izvjesnije: da Općina poveća sufinanciranje ili osnuje svoj Centar za predškolski odgoj.

Čepinski vrtić Zvončić sada je u sastavu ustanove Dječji vrtić Osijek no njegov rad sufinancira Općina. Prema informacijama iz Grada Osijeka, Općina ne plaća ekonomsku cijenu  no načelnik Čepina Dražen Tonkovac kaže da je sufinaniranje znatno povećano. Razgovarao je, kaže, s gradonačelnikom Vrkićem pa su se uz privatizaciju, kojoj nije sklon, pojavile dvije mogućnosti: povećanje sufinaniranja i da Čepin osnuje svoj Centar za predškolski odgoj a Grad vrati zgradu.

Razgovore će nastaviti a Tonkovac je najskloniji mogućnosti da Općina preuzme vrtić jer to mogu financirati a još je otvoreno pitanje zgrade koja je prije bila općinska a sada je u vlasništvu Grada Osijeka. Konačan dogovor bi uskoro morao biti postignut da bi do jeseni Općinsko vijeće moglo donijeti odluku o osnutku Centra a Općina krenuti u neophodnu obnovu zgrade, rekao je Tonkovac. Do ove godine iz proračuna se za sufinanciranje vrtića izdvajalo 650 tisuća kuna, ove godine milijun i 100 tisuća a sada traže 2 milijuna što smatra ucjenom, rekao je Tonkovac okupljenim roditeljima koji su zabrinuti što će od jeseni biti s vrtićem u kojem je 180 djece. Roditelji očekuju da se o ovoj temi održi i sjednica Općinskog vijeća na kojoj žele sudjelovati.