Hrvatski radio

Radio Osijek

U četiri slavonske županije 84 novooboljele osobe

11.10.2020.

10:49

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji novopozitivno je 38 osoba iz 16 naselja, a preminule tri osobe. Vukovarsko-srijemska županija bilježi 32 osobe pozitivne na COVID-19, a Požeško-slavonska i Brodsko-posavska po 7.

Priopćenje Civilnog stožera Osječko-baranjske županije
U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata testirano je ukupno 298 uzoraka od kojih je 38 bilo pozitivno na koronavirus. Po boravištu novopozitivne osobe su iz 16 naselja Osječko-baranjske županije. Najviše novopozitivnih je s područja gradova Osijek (14) i Đakovo (9). Po dvije novopozitivne osobe su s područja gradova Našice i Belišće te općina Marijanci, Semeljci i Satnica Đakovačka, dok je po jedna zaražena osoba s područja grada Donjeg Miholjca te općina Bilje, Čepin, Čeminac i Strizivojna. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je 30 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru.

Na žalost, u zadnja 24 sata preminule su tri osobe koje su bile hospitalizirane u KBC-u; muškarac iz Kozarca (rođen 1951. godine), zatim žena iz Vuke (rođena 1936. godine) te žena iz Osijeka (rođena 1939. godine). Uz posljedice izazvane SARS-CoV-2 virusom, svi su imali i druga teža oboljenja. Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije izražava sućut obiteljima preminulih.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 66 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 963 osoba. Policija je obavila 28 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Priopćenje Civilnog stožera Vukovarsko-srijemske županije
Prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata su 32 nove pozitivne osobe na COVID-19 (16 osoba iz Vinkovaca, po 2 iz Vukovara, Starih Mikanovaca i Tordinaca, te po jedna iz Ivankova, Privlake, Slakovaca, Nijemaca, Nuštra, Babine Grede i 4 osobe s boravištem izvan županije). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1073, od kojih je 888 osoba izliječeno, a ukupno je 18 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 186 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 13300. U samoizolaciji na području županije su 873 osobe. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 46 radnika (5 liječnika, 31 medicinska "sestara/tehničar, 6 drugih zdravstvenih radnika i 4 nezdravstvena radnika).

U Požeško-slavonskoj županiji sedam je novooboljelih osoba, javljaju iz tamošnjeg stožera.

Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Šest zaraženih osoba ima prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a jedna na području općine Oriovac.

načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Petar Lagator

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.