Hrvatski radio

Radio Osijek

U cijeloj Slavoniji samo devet novih slučajeva zaraze

31.05.2021.

12:37

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U tri slavonske županije 9 je novih slučajeva zaraze. U Osječko-baranjskoj zabilježene su 4 novozaražene osobe. U Požeško-slavonskoj su 3 nova slučaja, u Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj po 1, dok u Brodsko-posavskoj nema novih pozitivnih na koronavirus. Tri osobe su preminule.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 53 uzorka od kojih je 4 bilo pozitivno na koronavirus. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 46 i 83 godine, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a iz Valpova dolazi jedna novopozitivna osoba. Na bolničkom se liječenju nalaze 33 osobe oboljele od COVID-a 19, i to 22 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 5 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 11 pacijenta s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 549 osoba. Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su dva kršenja propisanih mjera u Donjem Miholjcu. Obavili su i 166 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je samo 19 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 58 slučajeva zaraze – 16 ih je na bolničkolm liječenju, dok se 42 osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 154 osobe.

U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije na virus SARS-CoV-2 testirano je 47 osoba, a među njima jedan je muškarac iz Virovitice bio pozitivan, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Na bolničkom liječenju je 17 covid pacijenata – 15 ih je u Općoj bolnici Virovitica, a dvije osobe su u KBC-u Rebro. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 4.065 osoba. Nažalost, 136 ljudi je preminulo od posljedica infekcije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 36 osoba od kojih je jedna bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Novozaražena osoba dolazi iz Vukovara. Na bolničkom su liječenju 32 pacijenta, dok su 92 osobe u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima je 7 djelatnika iz sustava zdravstva  (3 medicinske sestre/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika, 2 nezdravstvena radnika), a iz sustava obrazovanja 7 nastavnika i 12 učenika. U samoizolaciji na području županije je 351 osoba – jedna iz sustava zdravstva, te iz sustava obrazovanja 5 nastavnika i 168 učenika. 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata nije potvrđen nijedan novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 11.898. Tijekom mjeseca svibnja potvrđene su ukupno 873 nove zaražene osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na mjesec travanj (1.952) od 55 %.
U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" preminuo je muškarac, 1938. godište. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 237. Hospitalizirano je 39 osoba (4 osobe manje nego prethodni dan). Na respiratorima je 10 hospitaliziranih (3 osobe više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 340 osoba (17 osoba manje nego prethodni dan).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.