Hrvatski radio

Radio Osijek

U cijeloj Slavoniji samo jedan novi slučaj zaraze

05.07.2021.

13:01

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Davor Brmež

Foto: Davor Brmež

Foto: - / -

U posljednja 24 sata utvrđen je samo jedan novi pozitivni nalaz i to u Osječko-baranjskoj županiji. Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Virovitičko-podravska su bez novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Osječko-baranjskoj županiji je, analizom 30 uzoraka, utvrđena jedna novopozitivna osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju petero covid pacijenata – jedan u KBC-u Osijek, a četvero u našičkoj bolnici. Pod mjerom samoizolacije su 292 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 35 osoba i nema novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Zbog covida-19 hospitalizirano je 5 osoba, dok se 87 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 203 osobe.  

Treći dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih. U posljednjem 24-satnom razdoblju testirane su 54, a ni jedan uzorak nije bio pozitivan na SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Na bolničkom liječenju u virovitičkoj Općoj bolnici petero je covid pacijenata.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je šest uzoraka, od kojih ni jedan nije bio pozitivan na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 3 slučaja zaraze i sve tri osobe su u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 48 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-a19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je 8 covid pacijenata, a dvije su osobe na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 12.000. Od COVID-a19 preminula je 241 osoba.
Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalazi 179 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.