Hrvatski radio

Radio Osijek

"U današnje vrijeme bila bi velika sramota da je i jedan čovjek gladan!"

25.01.2018.

18:34

Autor: Marija Petrinović

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević potpisali su ugovor kojim će ova tvrtka u idućih godinu dana s dvadeset tisuća kuna na mjesec pomagati rad Pučke kuhinje u Vukovaru.

- Grad Vukovar je u suradnji s Caritasom đakovačko–osječke nadbiskupije stvorio uvjete za rad Pučke kuhinje koja je s radom započela 7. srpnja 2015. godine. Podjela hrane se vrši na dvije lokacije u Zmajevoj ulici 7 te u gradskoj četvrti Borovo naselje u Ulici Domovinskoga rata 1 u prostorijama Tržnoga centra - rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Naglasio je kako se projekt u suradnji s partnerima provodi četvrtu godinu za redom, a menadžment ove tvrtke humanom gestom uvelike je olakšao daljnji rad Pučke kuhinje.

- Usluge Pučke kuhinje koristi između 80 i 90 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji. Na ovaj način Grad Vukovar brine o socijalno najugroženijima sugrađanima, te im osigurava jedan topli obrok dnevno - rekao je Penava pojašnjavajući kako je ukupni trošak Pučke kuhinje na godišnjoj razini nešto viši od 350.000 kuna, a u tom razdoblju je podijeljeno 17.337 toplih obroka.

Penava je zahvalio menadžmentu tvrtke Pevec, poduzetnicima i tvrtkama s područja Vukovara koje potpomažu rad Pučke kuhinje te na taj način pokazuju društveno odgovorno poslovanje. Zahvalio se i Đakovačko - osječkoj nadbiskupiji koja je vrlo brzo prepoznala važnost projekta te u suradnji s Gradom Vukovarom krenula u njegovu realizaciju.

 

Predsjednik uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević je podsjetio kako je projekt Pučke kuhinje Penava ostvario u prvoj godini svojega mandata.

- U današnje vrijeme bila bi velika sramota da je i jedan čovjek gladan, pogotovo za nas poduzetnike koji smo u mogućnosti pomoći - kaže Lovrinčević, dodajući kako će tvrtka Pevec uvijek pomagati Vukovaru, jer - kako kaže - riječ je o društveno odgovornoj kompaniji, koja uz osiguravanje plaća za 1700 radnika, mora osigurati i sredstva za pomoć lokalnoj zajednici u kojoj djeluje.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.