Hrvatski radio

Radio Osijek

U dentalnom turizmu se "vrti" više novaca nego u brodogradnji

08.04.2022.

12:37

Autor: HRT

Ravnateljica Doma zdravlja Justinija Steiner, dr.med.,predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, mr. sc. Hrvoje Pezo

Ravnateljica Doma zdravlja Justinija Steiner, dr.med.,predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, mr. sc. Hrvoje Pezo

Foto: Željko Kovačević / HRT

Zamjenik župana Osječko – baranjske županije Mato Lukić i predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, Hrvoje Pezo uručili su danas kartice (Gold Education Card) namijenjene stomatolozima Doma zdravlja Osječko baranjske županije za edukacije i stručne skupove koje organizira Hrvatska komora dentalne medicine.

Županije je za 57 liječnika izdvojila više od 87 tisuća kuna kako bi se podigla kvaliteta zdravstvene zaštite.

„Doktori dentalne madicine, našeg Doma zdravlja ponovo će nakon dvije godine moći ići na edukacije, koje se ili nisu organizirale, ili su bile organizirane na daljinu. Ukidanjem mjera od ponoći vjerujem kako će se sve više događaja organizirati uživo pa tako i stručni skupovi. Neki od njih će uskoro bili i u Osijeku na zadovoljtvo i organizatora i sudionika, ali i lokalne zajednice koja će od toga imati koristi”; rekao je zamjenik župana OBŽ-a Mato Lukić.

Nastavak suradnje s Hrvatskom komorom dentalne medicine raduje i ravnateljicu Doma zdravlja Osječko – baranjske županije Justiniju Steiner. 

„Moram istaknuti kako je naš Dom zdravlja pokrenuo projekt koji se pokazao kako se dobrim ulaganjem može podići razina zdravstvene zaštite pacijenata, ali i razina educiranosti naših liječnika”, rekla je ravnateljica Steiner.

„Stalno postoji stigma da ništa ne valja u Slavoniji, a ja vam mogu reći da je Osječko – baranjska županija među prve tri županije u skrbi za oralno zdravlje, ali i u pogledu u budućnost. Zdravstveni i dentalni turizam, u koji se ulaže u vašoj županiji put je ka uspjehu. Morate znati da se u dentalnom turizmu „vrte” veći novci nego u brodogradnji u Hrvatskoj i stoga treba istaknuti da je ova županija, koja ulaže u zdravstveni i dentalni turizam, na pravom putu.”, rekao je predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine, Hrvoje Pezo.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.