Hrvatski radio

Radio Osijek

U Dokkici akcija Pitam, dakle zanima me

22.10.2018.

12:55

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Akciju "Pitam, dakle zanima me" udruga Dokkica je organizirala kako bi djeci omogućila dijalog s odraslima, dala im mogućnost postaviti pitanja o dječjim pravima, medijima, školi, aktivizmu i volontiranju te slobodnom vremenu.

"Djeca se često žale da ih odrasli ne slušaju, ne razumiju ili ne shvaćaju ozbiljno", objasnila je motive Maja Varga, suradnica u promociji programskih aktivnosti Dokkice. Zato ih je Dokkica odlučila postaviti u partnerski odnos s odraslima, a okupilo ih se 15-tak iz grada Osijeka, Osječko- baranjske županije, Ureda pravobraniteljice za djecu, profesori, pedagozi, psiholozi.... "Cilj je", izdvaja Maja Varga, "pokrenuti dijalog, iznijeti što djecu muči, a ne mogu svakodnevno o tome razgovarati, cilj je i razviti demokratične vrijednosti, građanski odgoj... ".

Oni koji su ovoga puta pitali bili su učenici 8. a razreda Osnovne škole Tina Ujevića i dječji ambasador mira Lovro Brekalo. Akciju je Dokkica organizirala uz financijsku potporu Zaklade Slagalice, u sklopu programa "Malo za puno, male potpore za velike promjene".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.