Hrvatski radio

Radio Osijek

U Dragonjskoj ulici susjedi već 43. godinu odmjeravaju snage u nogometu - i druženju

28.12.2021.

12:23

Autor: Marin Bilandžić/TM

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare

Foto: Marin Bilandžić / Radio Osijek

Stanari Dragonjske ulice u Osijeku i ove godine nastavljaju tradiciju koju su spontano započeli 1978. godine – posljednjeg dana u godini, u 15 sati i 15 minuta održat će se 43. Silvestarska dobrosusjedska nogometna utakmica, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Gradske četvrti Industrijska četvrt.

Ovu tradiciju Domovinski rat nije omeo, ali prošle se godine zbog epidemije koronavirusa i tada važećih epidemioloških mjera nije održala.

Uobičajeno svake se godine na Staru godinu okuplja stotinjak ljudi prvo na sportskom okršaju, a zatim i na druženju koje nakon utakmice slijedi. Začetnik ove tradicije bio je Antić Bilić, koji će, iako mu predstoji operacija kuka, i na ispraćaju 2021. godine stati na gol: „Godine 1978. uselili smo se u našu zgradu i uočili kako među susjedima ima dosta sportaša poput Šege, Lukende i Jurića te smo odigrali prvu Silvestarsku utakmicu. Svidjelo nam se, pa smo to ponovili i iduće godine, tako je utakmica u Dragonjskoj ulici polako postala tradicija. Igrali smo i u ratno vrijeme, i 1991. i 1992. godine, kada su granate fijukale oko nas, ali mi smo sve to preživjeli. Dogodilo se da su se nakon dvadesetak godina u ovaj događaj počeli uključivati i naši sinovi, a danas Silvestarska utakmica na Staru godinu okuplja tri naraštaja igrača. Utakmica se uvijek igra u isto vrijeme, u 15.15 sati, i na istom mjestu, u Dragonjskoj ulici. Igramo bez obzira na vremenske uvjete, s namjerom da se zabavimo, rezultat nam uopće nije važan i pazimo da ne bismo jedan drugoga ozlijedili. U “trećem poluvremenu” nastavljamo druženje uz jelo i piće. To nam je izvrstan uvod u doček Nove godine”, rekao je Bilić u razgovoru za Radio Osijek:

Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.