Hrvatski radio

Radio Osijek

22:43 / 13.02.2022.

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

U dvije prometne nesreće poginulo troje mladih

Očevid prometne nesreće na đakovačkoj obilaznici

Očevid prometne nesreće na đakovačkoj obilaznici

Foto: Radio Tranzistor / -

Na đakovačkom su se području u samo nekoliko sati dogodile dvije prometne nesreće u kojima je bilo smrtno stradalih. 

Kako je izvijestila policija, večeras oko 19,45 između Đakova i Dragotina, na križanju đakovačke obilaznice s takozvanim Dragotinskim putem, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila. „Smrtno su stradale dvije osobe, a nekoliko osoba je ozlijeđeno. Očevid je u tijeku”, stoji u obavijesti iz policije. 

Pozivajući se na neslužbene informacije, Glas Slavonije donosi da su „dionici nesreće odreda mlađe muške osobe od 20-ak godina s područja Đakova i Dragotina, a nekoliko je ozlijeđeno i prevezeno u KBC Osijek. Očevici tvrde da su u 'direktu' sudjelovala dva vozila, no da ima i vozila koja su tu bila u 'kolaterali'. Vozila izložena direktnom udarcu smrskana su do neprepoznatljivosti, a osobe iz vozila vadili su đakovački vatrogasci.”

Policijska uprava osječko-baranjska u svom dnevnom izvješću u ponedjeljak, 14. veljače objavila je pojedinosti nesreće na đakovačkoj obilaznici: "Jučer, 13. veljače, oko 19,40 sati, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom i kretao se županijskom cestom ŽC-4292 iz smjera mjesta Dragotin u smjeru Đakova.

Dolaskom do križanja s državnom cestom D7 (đakovačka obilaznica), koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 23-godišnjak nije zaustavio automobil na znak „Stop“ te je nastavio kretanje kroz križanje bez zaustavljanja. U tom trenutku cestom s prednošću prolaza kretao se automobil iz smjera Piškorevaca u smjeru Osijeka, kojim je upravljao 19-godišnjak te svojim prednjim dijelom udario u desnu bočnu stranu vozila 23-godišnjaka, nakon čega su oba vozila nastavila nekontrolirano kretanje i udarila u osobni automobil koji se zaustavio na znaku „Stop“.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 23-godišnjak i 18-godišnjak, 23-godišnjak je zadobio ozljede opasne po život, 19-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede, dok su dva 20-godišnjaka i jedan 21-godišnjak lako tjelesno ozlijeđeni.

Na mjesto prometne nesreće pomoć unesrećenim pružili su djelatnici Hitne medicinske pomoći Đakovo i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasno društva iz Đakova."

Samo nekoliko sati ranije, oko 16 sati na nerazvrstanoj cesti kod Strizivojne poginuo je 22-godišnji vozač. Nesreća se dogodila kada je kod šume Merolino, osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnjak sletio s ceste u obližnji kanal i udario u most. Od ozljeda zadobivenih u nesreći mladić je smrtno stradao. Očevid je na mjestu nesreće obavila očevidna ekipa osječko-baranjske Policijske uprave, navode u policiji.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.