Hrvatski radio

Radio Osijek

U Esseker centru otvorena izložba Route 031

19.02.2017.

10:46

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Esseker centru otvorena je zanimljiva izložba nazvana „Route 031.“ Djelo je osmero studenata 2. godine diplomskog studija, smjera Kulturalni menadžment, koja je nastala u sklopu kolegija Menadžment muzeja i izložbi.

Izložba predstavlja "vožnju" kroz bogatu kulturološku i tehničku prošlost Osijeka. Ukupno 31 model oldtimera (poveznica s poštanskim brojem grada Osijeka), čiji su predlošci proizvedeni od 1912. do 1970. godine, a koje je studentima ustupio Klub kolekcionara "Autići", povezan je s događanjima i sadržajima značajnima za kulturu grada Osijeka u tom razdoblju.

Izložba je svečano otvorena s početkom u 19 sati, a sve prisutne u ime studenata pozdravila je studentica Lucija Tokić, zatim je riječ prepustila prof. Anđelku Mrkonjiću i Željku Balatu predsjedniku kluba kolekcionara „Autići“ iz Osijeka. Mrkonjić je istaknuo kako je ova izložba znak da studenti izlaze iz svojih okvira i zidova fakulteta, te da na kvalitetan način stečena znanja primjenjuju u praksi.

Željko Balat se zahvalio studentima što su prepoznali vrijednost modela oldtimera, te kroz njih posjetiteljima približili kulturu grada Osijeka. Posjetitelji su uživali u domjenku kojega je organizirala Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a moglo se popiti i izvrsno vino vinarije Josić. Za dobar zvuk i atmosferu bio je zadužen jazz band Kleingeld Maschine pa su posjetitelji uz dobru atmosferu uživali u ovoj zanimljivoj i nesvakidašnjoj izložbi.

Svi oni koji su propustili otvorenje, izložbu mogu pogledati do 24. veljače od 16 do 20 sati u Esseker centru.

Tekst i foto: Stefani Šešum

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.