Hrvatski radio

Radio Osijek

U Gaudeamusu predstavili dva velika učenička projekta

10.06.2020.

14:53

Autor: Monika Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Iako ih je ponešto usporila, pandemija koronavirusa nije spriječili učenike osječke gimnazije Gaudeamus u radu na dva velika projekta "Očuvajmo Kopački rit" i "Ususret Schengenu". Što su, kod kuće te na terenskoj nastavi, uspjeli napraviti, predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare.

Mjesec dana učenici prvog, drugog i trećeg razreda radili su na projektima u kojima su mogli primijeniti znanja koja su naučili  iz svih predmeta tijekom ove školske godine i ranije. U projektu o Kopačkom ritu radili su na prijedlozima  kako spriječiti isušivanje Kopačkog rita te tima očuvati vodeni život i postići ekološku održivost cijelog sustava. 

U drugom su projektu iznijeli prijedloge kako  ulaskom Hrvatske u Schengen skratiti vrijeme čekanja na hrvatskim granicama za građane zemalja koje nisu članice EU, kako smanjiti gužve na granici i mogućnosti nesreća, kako ekološki djelovati i smanjiti količinu ispušnih plinova, a u tom ih projektu još čeka terenski rad koji je odgođen zbog posebnog režima na granicama u vrijeme pandemije Covida-19.  

Detalji u tonskom zapisu...

Gaudeamus, profesorica psihologije Mirna Šakić i učenici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.