Hrvatski radio

Radio Osijek

U HGK u Osijeku odabrani najbolji kulenovi

21.06.2017.

12:35

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po 17. put u Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek podijeljene su medalje i diplome u ocjenjivanju kakvoće slavonskog kulena. Ovogodišnji šampion je Dušan Jurić iz Petrove Slatine

Već tradicionalno Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek bila je organizator ocjenjivanja kakvoće slavonskog kulena. Nakon što je prije desetak dana bodovana kakvoća proizvoda u HGK-u Osijek podijeljene su zlatne, srebrne i brončane medalje, te diplome. Ovogodišnji šampionski kulen proizveo je Dušan Jurić iz Petrove Slatine osvojivši 93,94 boda od mogućih 100. Zlatne medalje osvojili su sa svega nekoliko bodova manje OPG "Bucić Ivan" Donja Pištana, Đurđica Predrijevac iz Kuševca, OPG Slađan Novosel iz Gata, te iz istog mjesta Kristijan Novosel. U ocjenjivanju kakvoće kulena bili su uključeni Prehrambeno-tehnološki fakultet iz Osijeka, te Poljoprivredni fakultet s kojeg je i predsjednik ocjenjivačkog suda dr. Goran Kušec koji je istaknuo da razina kvalitete kulena iz godine u godinu raste, te pozvao proizvođače da certificiraju svoju proizvodnju kako bi se mogli natjecati u financiranju sredstvima resornog ministarstva, ali i onih Europske unije, dok je predstavnik Komore Ernest Nad istaknuo da bi osvojene medalje trebale biti poticaj za daljnja ulaganja u osuvremenjivanje proizvodnje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 h

FEBIRE

FEBIRE