Hrvatski radio

Radio Osijek

U Hrvatskoj 144 nova slučaja, u 5 slavonskih županija 21

22.09.2020.

12:36

Autor: Radio Osijek / IF

U Hrvatskoj 144 nova slučaja, u 5 slavonskih županija 21

U Hrvatskoj 144 nova slučaja, u 5 slavonskih županija 21

Foto: - / -

U posljednja 24 sata zabilježena su 144 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1894. Među njima je 278 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Dvije su osobe preminule.

Osječko-baranjska županija ima pet osoba pozitivnih na koronavirus; tri imaju boravište na području Grada Osijeka, a po jedna na području Grada Donjeg Miholjca i Općine Strizivojna. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 19 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih je jedan na respiratoru.

Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novooboljelih, a nema niti preminulih osoba. Trenutno je u županiji 8 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 137 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10.565.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji  obrađena su 164 uzorka od kojih je 11 pozitivnih. Trenutno je aktivno 135 slučajeva zaraze korona virusom, 124 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 581 osoba, a ukupno je testirano 8306 osoba. 

U Brodsko-posavskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Trenutno je 112 osoba pozitivno na koronavirus, 13 osoba je pod nadzorom liječnika u bolnici od toga za jednu osobu u liječenju je potrebna potpora respiratora. Zbog složene epidemiološke situacije županijski stožer Civilne zaštite i dalje apelira na organizatore privatnih i javnih okupljanja da ih za sada ne održavaju.

Dvojica muškaraca srednje životne dobi novozaražene su osobe s područja Virovitičko-podravske županije. Jedan ima slabo izražene simptome bolesti, dok je drugi asimptomatski. Za jednog je detektirano kako se zarazio na jednoj privatnoj fešti, s koje dolazi već troje inficiranih, pa iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. U zadnja 24 sata testirana su 42 uzorka. U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano petero COVID-19 pacijenata. Dva pacijenta s područja VPŽ, nalaze se na Odjelu za infektologiju KBC-a Osijek. U samoizolaciji je 209 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.