Hrvatski radio

Radio Osijek

U Hrvatskoj 311 novooboljelih - 29 u slavonskim županijama

05.09.2020.

14:08

Autor: Radio Osijek/AB

U Hrvatskoj 311 novooboljelih - 29 u slavonskim županijama

U Hrvatskoj 311 novooboljelih - 29 u slavonskim županijama

Foto: - / -

U Hrvatskoj je zabilježeno 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle. Broj aktivnih slučajeva iznosi ukupno 2771, a na bolničkom liječenju nalazi se 285 pacijenata, uključujući njih 19 na respiratoru. U pet slavonskih županija zaraženo je 29 osoba.

Od 25. veljače kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je potvrđeno 11,739 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 197 umrlo, a 8771 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 9109 osoba. Do danas je ukupno testirana 187.851 osoba, od toga 3939 u posljednja 24 sata, navodi u priopćenju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 229 uzoraka.Devet je bilo pozitivnih, od toga po dvije osobe iz Osijeka i Belog Manastira, jedna iz Višnjevaca i po jedna iz općina Čepin, Čeminac, Gorjani i Draž.

U KBC-u Osijek je hospitalizirano 15 oboljelih od koronavirusa, a jedna se osoba i dalje nalazi na respiratoru. 71 novi kontakt je stavljen u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području županije nalaze 342 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na covid-19 (2 osobe iz Bošnjaka, 1 iz Iloka, 1 iz Štitara i 1 iz Vinkovaca). Preminulih osoba nema.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 7 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 3 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 9 radnika (2 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara i 2 druga zdravstvena radnika).

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 6 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Prema mjestu prebivališta (grad/općina), 4 zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a 2 osobe na području općine Vrbje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 431, dok je broj aktivnih slučajeva 109 (8 aktivnih osoba manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirano je 5 osoba (2 osobe više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacijetrenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 721 osoba (42 osobe više u odnosu na prethodni dan).

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 100 slučajeva zaraze koronavirusom (covid-19), 96 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 4 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 278 osoba, a ukupno je testirano 6429 osoba. Na posljednjem testiranju bila su 133 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Dvije ženske osobe zaražene su virusom SARS-CoV-2, bilanca je to testiranja 59 uzoraka s područja Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata. Ostalih 57 briseva bili su negativni, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Zaražene osobe, srednje su i starije životne dobi, s prisutnim kroničnim bolestima. Simptomi COVIDA-19 su im slabije izraženi. Izvor zaraze se trenutno, ne može sa sigurnošću utvrditi. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, ukazuju na odgovorno ponašanje.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 81 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 34 ih je trenutno aktivno, četrdeset i šest osoba se oporavilo dok je jedan muškarac preminuo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.