Hrvatski radio

Radio Osijek

U Hrvatsku uđe oko 6 tisuća migranata dnevno

09.11.2015.

13:25

Autor: Radio Osijek/HINA/JL

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatsku je od ponoći iz Srbije stiglo oko tisuću migranata i svi su u prihvatnom kampu u Slavonskom Brodu, gdje bi se trebali ukrcati na vlak prema Sloveniji i krenuti dalje na Zapad .

Prema jutrošnjoj izjavi ministra Ranka Ostojića, ne očekuju se nikakve izvanredne situacije. Na dan u našu zemlju uđe oko 6 tisuća ljudi koji se prosljeđuju dalje, u skladu sa sporazumom iz Brisela. U slovensku Dobovu u dva je vlaka ušlo 2085 migranata i izbjeglica, potvrdila je slovenska policija, dodavši da za sada nema najava o tranzitu novih migranata. Na željezničkoj postaji u Dobovi i obližnjoj zgradi bivše ljevaonice još je oko 1000 izbjeglica kojima je nuđena potrebna pomoć i opskrba, dok su ostali već prebačeni u ostale prihvatne centre po državi, većinom na granici s Austrijom. U Austriju je u pratnji slovenske policije danas u ranim jutarnjiim satima prebačeno 538 izbjeglica.

U subotu je u Sloveniju ušlo 1700 migranata, što je najmanje od sredine prošlog mjeseca, zbog čega su prihvatni kampovi u Gornjoj Radgoni i Šentilju, odakle oni odlaze u Austriju, bili jedno vrijeme prazni, ali se broj migranata u zadnja 24 sata opet nešto povećao, navode u slovenskoj policiji. Nešto veće brojeve migranata očekuju i sljedećih dana zbog vijesti o prekidu štrajka grčkih prijevoznika koji migrante prevoze trajektima s otoka na kopno.U malo više od tri tjedna od kako je Sloveniju zahvatio novi izbjeglički val kroz nju je po službenim podacima policije prošlo 165.000 migranata i izbjeglica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.