Hrvatski radio

Radio Osijek

U jednom danu testirali 283 uzorka - dvije osobe pozitivne

20.07.2020.

10:58

Autor: Radio Osijek/TM

U jednom danu testirali 283 uzorka - dvije osobe pozitivne

U jednom danu testirali 283 uzorka - dvije osobe pozitivne

Foto: - / -

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su ukupno 283 uzoraka, što je najviše do sada testiranih uzoraka u jednom danu u KBC-u. Dva su bila pozitivna i oba se odnose na osobe s područja Osijeka.

"Ni danas nema novooboljelih među liječnicima i pacijentima KBC-a. Spriječen je daljnji proboj virusa, što pokazuje kako nošenje zaštitne opreme pruža visok stupanj zaštite bolničkog osoblja, ali i pacijenata s kojima dolaze u kontakt", ističe se u redovitom izvješću Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
Na području županije trenutno je 165 aktivnih slučajeva oboljelih od COVID-a19, dok je od izbijanja epidemije izliječena 361 osoba.
U KBC-u Osijek hospitalizirane su dvije osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 39 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je pet na respiratoru. 
42 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju. Pod tom se mjerom na području županije nalaze 492 osobe.
Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 25 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.