Hrvatski radio

Radio Osijek

U KBC-u Osijek smanjuju liste čekanja

01.06.2020.

11:36

Autor: Ksenija Zelenić

Foto : Radio Osijek

Foto : Radio Osijek

Foto: - / -

Popuštanjem epidemioloških mjera u KBC Osijek pojačan je i dolazak pacijenata. Srećom, ne stvaraju se gužve jer se nastoje poštivati dogovoreni termini pregleda i rada u ambulantama. Od danas se otvaraju još dvije operacijske dvorane.

Rekao nam je to v.d. zamjenika ravnatelja za kvalitetu KBC-a Osijek, doc.dr. Krunoslav Šego. Dodao je kako imaju puno razumijevanje bolesnika za sadašnje stanje kada se još uvijek moraju poštovati epidemiološke mjere koje podrazumijevaju određen broj pacijenata, dezinfekciju prostora i uređaja. Od danas se otvaraju i dvije operacijske dvorane Klinike za neurokirurgiju, čime će se omogućiti pojačani rad ostalim kirurškim strukama. Uskoro bi trebali biti i gotovo uređenje novih sala za operacije i na Zavodu za maksilofacijalnu i oralnu  kirurgiju. U tijeku je natječaj za nabavku novog CT uređaja. Sadašnja dva rade punim kapacitetom i pacijenti se po potrebi naručuju i subotom

Doba koronavirusa iskorišteno je za potpuno uređenje Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Bizovcu. Postavljeni su novi podovi i oličeni prostori. Sredstva je osigurala sama bolnica, a zahvaljujući dobrovoljnom radu brojnih udruga, veterana 3. gardijske brigade i članova udruge Neovisnost, od danas je redovito počeo raditi i taj Zavod.

kbc- doc.dr. Krunoslav Šego

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.