Hrvatski radio

Radio Osijek

U klupe se vratilo 30 tisuća školaraca u Osječko-baranjskoj županiji

07.09.2020.

12:39

Autor: Radio Osijek

U klupe se vratilo 30 tisuća školaraca u Osječko-baranjskoj županiji

U klupe se vratilo 30 tisuća školaraca u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske županije u školske klupe sjeda 20.000 učenika osnovnih i 10.000 učenika srednjih škola. Sve su izvođenje nastave prilagodile propisanim epidemiološkim mjerama .

Prema podatcima Upravnog odjela za obrazovanje Osječko - baranjske županije, čak se 90 % osnovnih škola odlučilo za model A, koji znači nastavu u školskim klupama, a od srednjih škola 78 % odlučilo ih se za taj oblik nastave. Samo će nekoliko škola kombinirati offline i online nastavu, a ni jedna se škola nije odlučila za model C, koji se odnosi na isključivo online nastavu. Što se tiče B-modela nastave, njega je odabralo ukupno šest od 27 srednjih škola kojima je osnivač Osječko - baranjska županija, a od tih šest četiri su s područja grada Osijeka: to su I., II., i Treća gimnazija i Glazbena škola Franje Kuhača. Inače, za taj su se model na području naše županije odlučile još Srednja škola Valpovo i Isidora Kršnjavoga Našice. Za učenike od 5. do 8. razreda te nastavnike i pomoćnike u nastavi Županija je osigurala maske.

 U osječke osnovne škole krenulo je oko 7.000 učenika, među kojima je 845 prvašića. Sve su uspjele prilagoditi prostor i odgojno-obrazovni rad javnozdravstvenim uputama i preporukama. Grad Osijek financirat će 3 platnene maske po učeniku od 5. do 8. razreda u školama koje ne mogu organizirati udaljenost u razredu od 1,5 metra te za učenike-putnike koji se voze organiziranim prijevozom Grada Osijeka. Financirat će i nabavu zaštitnih vizira, ili maski za zaposlenike škola.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.