Hrvatski radio

Radio Osijek

U Lekenik stiglo pet kontejnera, dar Vukovarsko-srijemske županije

13.03.2021.

17:07

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

U Lekenik, na području Sisačko-moslavačke županije, danas je stigao konvoj s pet opremljenih stambenih kontejnera, kao donacija Vukovarsko-srijemske županije. Kontejneri su namijenjeni za smještaj obitelji naselja Prnjavor Čuntički na Banovini, čiji su domovi razoreni u potresu.

Konvoj je pratio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je, u pratnji ministra i načelnika Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa Tome Medveda, produžio do Petrinje, gdje se detaljnije upoznao s posljedicama katastrofalnog potresa.

Prva dva kontejnera već su tijekom dana iz lekeničke Poslovne zone prevezeni u Prnjavor, gdje će se između ministra Medveda i župana Galića obaviti simbolična primopredaja donacije. Kako je najavljeno, za dan-dva u Prnjavor će se prevesti i preostali kontejneri, čime će pet najugroženijih obitelji privremeno riješiti svoj stambeni problem.
Prema izjavi ministra Medveda, probleme osim potresa, stvaraju i klizišta na tom području.
Galić je izjavio kako razumije tešku situaciju stanovnika nakon razornog potresa te je rekao: "Naša je županija pretrpjela velike štete od katastrofalne poplave kao i prije toga u vrijeme Domovinskog rata, a imali smo i migracijsku krizu. Meni je drago što će ovi kontejneri nekome pomoći dok se ne obnovi dom ovih obitelji. Isto tako, donijeli smo zaključak na sjednici Koordinacije župana s gradonačelnicima i načelnicima, za oblik pomoći u sanaciji kuća ovdašnjim stanovnicima", rekao je vukovarsko-srijemski župan.
"Vukovarsko-srijemska županija nastavlja pomagati stradalima u potresu, kao što je to činila do sada na razne načine, kao što je isporuka stočne hrane za poljoprivrednike u potresom zahvaćena područja, prehrambenih proizvoda naših OPG-ova te neophodnih higijenskih potrepština, a planira i isporuku tovnih svinja za tamošnja obiteljska gospodarstva, te sva pomoć do sada iznosila je oko 195.000 kuna", priopćeno je iz kabineta Bože Galića. Podsjećaju kako je iz Vukovarsko-srijemske županije u pružanju pomoći stradalima u potresu sudjelovalo više ekipa vatrogasnih postrojbi, na terenu su bili volonteri Crvenog križa, pripadnici HGSS-a i Stožera civilne zaštite te brojne druge organizacije kao i privatne osobe.

Galerija
Foto: Vukovarsko-srijemska županija, Foto: -/-
Foto: Vukovarsko-srijemska županija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.