Hrvatski radio

Radio Osijek

U ljekarne uskoro stižu nove količine zaštitnih maski

04.04.2020.

11:51

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Nema problema s opskrbom lijekovima, potvrdio nam je ravnatelj Ljekarni srce – Ljekarni Osječko-baranjske županije, Anto Barukčić. U ponudi je i dovoljno dezificijensa, a uskoro će stići nove količine zaštitnih maski.

Lijekova ima i nema problema s opskrbom i nabavom. Ljekarne su zadovoljavajuće opskrbljene i dezificijensima, ponajprije zbog dobre suradnje sa Saponijom. Od danas u prodaji imamo i dezificijense za radne površine. Kad je riječ o zaštitnim maskama, trenutačno raspolažemo takozvanim perivim maskama, a idući tjedan dobit ćemo i zaštitne kirurške maske. No, cijena na tržištu sada im je višestruko veća nego prije. Izbjegavali smo i odbijali sve one koji su pokušavali mešetariti, isključivo radimo s veledrogerijama koje nas opskrbljuju certificiranim maskama, tako da građani mogu biti sigurni da će dobiti ispravan, kvalitetan i adekvatan proizvod”, rekao je Barukčić.

Podsjetio je kako, prema preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite, građani ne ulaze u ljekarne nego se poslužuju na ulazima. „Moram pohvaliti građane zbog toga što su svjesni situacije i pridržavaju se mjera zaštite i preporučenog socijalnog razmaka. U početku je bilo kršenja mjera samoizolacije, ali takvih primjera u zadnja dva dana nismo zabilježili”, rekao je Barukčić. Ponovio je kako se u suradnji s Nacionalnim stožerom, HZZO-om i policijom provjerava jesu li građani koji dolaze u ljekarne eventualno pod mjerom samoizolacije. Zbog toga su svi dužni predočiti zdravstvenu iskaznicu.

U skladu s napucima Nacionalnog stožera i Hrvatske ljekarničke komore, u ljekarnama su uvedeni timovi, ljekarne su prešle na jednosmjenski rad od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, te subotom od 9 do 12 sati, na način da su djelatnici podijeljeni u dva tima koji se izmjenjuju svakih tjedan dana. Centralna ljekarna Osijek obavlja dnevno dežurstvo svakim radnim danom od 17 do 22 sata, te noćno dežurstvo od 22 do 8 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.