Hrvatski radio

Radio Osijek

U Lovasu traže kontakte zaraženih

13.11.2020.

14:51

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: FB župa Sv. Mihaela arkanđela Lovas

Foto: FB župa Sv. Mihaela arkanđela Lovas

Foto: - / -

Općina Lovas je na svom službenom Facebook profilu pozvala mještane koji su proteklih dana bili na misi ili u nekom drugom kontaktu s lovaskim župnikom da se jave svom obiteljskom liječniku, jer je velečasni Marin Putilin pozitivan na koronavirus.

"Sukladno obavijesti Zavoda za javno zdravstvo i liječnice dr. Tatjane Lipovac molimo sve mještane koji su u nedjelju i ponedjeljak (08. i 09. studenog) bili na sv. Misi, odnosno u nekom drugom bliskom kontaktu s lovaskim župnikom, a koji je u međuvremenu dobio pozitivan nalaz na COVID 19, da se bez odgode jave svom obiteljskom liječniku, a radi poduzimanja daljnjih mjera zaštite. Ostanimo odgovorni i čuvajući sebe čuvajmo druge", stoji u obavijesti. 
I sam župnik je na Facebook stranici župe Sv. Mihaela arkanđela gotovo istodobno obavijestio da je zaražen virusom SARS-CoV-2. "
Unatoč tome što sam pričest dijelio održavajući sve epidemiološke mjere propisane od aktualnog stožera, upućen sam pozvati sve vjernike koji su u subotu i nedjelju primili pričest u župi Lovas i Sotin, te filijali Opatovac da se prijave svojem obiteljskom liječniku. Rečeno mi je da postoji mogućnost da se svima koji su se pričestili ne izrekne mjera izolacije, nego tek snažne preporuke u vezi sa izbjegavanjem daljnjih kontakata.
Molim vas da ovu situaciju shvatite što ozbiljnije, te savjesno postupite po uputama stručnjaka.
Preporuka se odnosi samo na kontakte od nedjelje i ponedjeljka. Radi svake sigurnosti osobe koje su provele vrijeme sa mnom u bliskom kontaktu i u subotu, preporuča im se postupiti na opisani način", poručio je velečasni Marin Putilin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.