Hrvatski radio

Radio Osijek

U nove stanove na Sajmištu uselila 21 obitelj

29.04.2022.

16:43

Autor: Radio Osijek/TM

U nove stanove na Sajmištu uselila 21 obitelj

U nove stanove na Sajmištu uselila 21 obitelj

Foto: Grad Vukovar / -

U Vukovaru je danas upriličena svečana dodjela ključeva stanova u novoizgrađenoj zgradi na Sajmištu, u koju će se useliti 21 obitelj. Izgradnja te višestambene zgrade dio je Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Ovaj projekt, ukupne vrijednosti milijun 262 tisuća eura, financiran je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Razvojne banke Vijeća Europe u visini od 68% te uz nacionalno sufinanciranje u visini od 32% ukupne vrijednosti projekta.

Projekt je osigurao trajno stambeno zbrinjavanje za 21 obitelj iz najranjivijih kategorija povratnika i izbjeglica, a ključeve korisnicima nove višestambene zgrade u Vukovaru, u gradskoj četvrti Sajmište između ostalih je uručio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava. „Vjerujem kako ćemo, nastavkom zajedničke suradnje sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, ovakvim i sličnim projektima mladima koji žele ostati živjeti, raditi i doprinositi Vukovaru, kao i onima koji se žele vratiti u Vukovar, omogućiti ostanak te stvoriti preduvjete za zasnivanje obitelji, zadržavanje u Vukovaru i ugodan život“, rekao je gradonačelnik Penava.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić nadalje je pojasnila: „Grad Vukovar i stambenim zbrinjavanjem stručnih kadrova jača kapacitete Vukovara i osigurava stručnost u područjima deficitarnih zanimanja. U nešto više od tri godine, ovim modelom osigurali smo uvjete za bolji život za čak 59 stručnih osoba koje zajedno sa svojim obiteljima doprinose kvalitetnijem životu Vukovara, ali i poboljšanju njegove demografske slike. Zadovoljstvo nam je vidjeti mlade ljude koji svojim životom i radom u Vukovaru svakodnevno doprinose izgradnji još boljeg i ljepšeg Vukovara“, zaključila je.

Galerija
U nove stanove na Sajmištu uselila 21 obitelj, Foto: Grad Vukovar/-
U nove stanove na Sajmištu uselila 21 obitelj, Foto: Grad Vukovar/-U nove stanove na Sajmištu uselila 21 obitelj, Foto: Grad Vukovar/-U nove stanove na Sajmištu uselila 21 obitelj, Foto: Grad Vukovar/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.