Hrvatski radio

Radio Osijek

U novogodišnjoj noći stigli Mihael, Ana, Lucija...

01.01.2022.

13:56

Autor: Radio Osijek/TM

Mihael je prva beba rođena 2022. u Osijeku

Mihael je prva beba rođena 2022. u Osijeku

Foto: Grad Osijek / -

Prva beba u novoj godini u Hrvatskoj rođena je u Splitu. Djevojčica s Brača rođena je minutu nakon ponoći.

„Prva osječka beba je dječak Mihael, rođen u 1:09 u osječkom KBC-u. Gradonačelnik je poslao Mihaelu dar, a majci cvijeće”, kratko je priopćeno iz osječke gradske uprave.

Mihael i njegova mama

Mihael i njegova mama

Foto: Grad Osijek / -

Prva beba u vukovarskoj bolnici rođena je u 1.15 sati. Djevojčica se rodila s 2760 grama, duljine 48 centimetara. Ona je druga beba mame Sandre Đurić, a ime joj je Ana. Sretne roditelje gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava darovao je prigodnim darom i poklon bonom u vrijednosti 1.500 kuna, koji su predani majci Sandri. „Sretnim roditeljima upućujem najiskrenije čestitke i želim im puno zdravlja, ljubavi i sreće. Vjerujem da im je rođenje djeteta donijelo prekrasan početak 2022. godine“, rekao je gradonačelnik. Prema izvješću rodilišta Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, u 2021. godini bilo je 414 poroda, od čega ih je 6 blizanačkih, što je ukupno 420 novorođenčadi, što je najveći broj rođenih godišnje u toj bolnici u posljednjih 20 godina.

Prva beba rođena 2022. u Vukovaru, djevojčica Ana

Prva beba rođena 2022. u Vukovaru, djevojčica Ana

Foto: Grad Vukovar / -

Prva beba u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci rođena je noćas u tri sata i dvadeset minuta. Majka je dvadesetosmogodišnja Ivona Crljić, a beba se zove Lucija. Rođena je s 3.980 grama i 51 centimetrom dužine.

Tijekom novogodišnje noći u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" rođena je prva beba u Slavonskom Brodu u 2022. godini. Riječ je o dječaku koji je na svijet stigao u 3:28 h. Uz čestitke Grad Slavonski Brod roditeljima je prigodno isplatio novčani iznos od 1000 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.