Hrvatski radio

Radio Osijek

11:32 / 18.10.2020.

Autor: Željka Bačić

U OBŽ 43, a u VSŽ 37 novozaraženih osoba

U OBŽ 43, a u VSŽ  37 novozaraženih osoba

U OBŽ 43, a u VSŽ 37 novozaraženih osoba

Foto: - / -

Osječko- baranjski stožer Civilne zaštite izvijestio je jutros o 43 nova pozitivna nalaza na koronavirus od 297 testiranih uzoraka. Na liječenju u KBC-u Osijek trenutačno je 55 oboljelih, od kojih je 6 na respiratoru.

Najviše pozitivnih nalaza bilo je za osobe iz Osijeka, ali s prigradskim naseljima (Tenja 5, Josipovac 2, Višnjevac 1, Briješće 1).  Slijede Našice sa četiri novopozitivne osobe, Đakovo i Ivanovac po tri, Čepin dvije, dok po jednu imaju Belišće, Bilje, Donji Miholjac, Markovac Našički, Petrova Slatina i Vrbica. Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 86 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 2.100 osoba. Policija je u zadnja 24 sata obavila 50 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, na prijavljenoj adresi nisu zatekli samo jednu osobu iz Đakova. Inspektori i službenici Civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata tijekom noći subote na nedjelju proveli su 20 nadzora, i to 16 noćnih klubova i četiri svadbene svečanosti. Utvrdili su nepravilnosti u šest slučaja te izrekli tri usmena i tri pisana upozorenja.

U Vukovarsko- srijemskoj županiji 37 osoba je pozitivno na COVID- 19 iz čak 17 mjesta , od 254 provedena testa. Hospitalizirano je 26 osoba. U sustavu zdravstva, kaže se u priopćenju, 16 je pozitivnih, a u samoizolaciji je 35 djelatnika.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvjestio je  o devet, a požeško-slavonski o sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Pozitivne nalaze na koronavirus u Brodsko-posavskoj županiji trenutno ima 60 osoba, 10 osoba je u bolnici, a jedna od njih pri liječenju treba potporu respiratora. Požeško-slavonski stužer  potvrdio je sedam novih slučajeva zaraze, u županiji je trenutno je 77 pozitivnih osoba, a devet ih je pod nadzorom liječnika u bolnici.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.