Hrvatski radio

Radio Osijek

U OBŽ devetero preminulih, na Božić manje testiranja

26.12.2020.

09:28

Autor: Radio Osijek/priopćenje

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

U KBC-u Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 128 uzoraka od kojih je 29 bilo pozitivno. U KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je devet COVID pozitivnih osoba u dobi od 67 do 90 godina. U Vukovarsko-srijemskoj umrle su dvije osobe.

Devet novopozitivnih osoba u Osječko-baranjskoj županiji ima prebivalište u Osijeku, sedam u Našicama, tri u Antunovcu, po dvije u Belišću i Donjem Miholjcu te po jedna u Belom Manastiru, Valpovu, Čepinu, Dardi, Kneževim Vinogradima i Semeljcima.

Na bolničkom liječenju nalazi se 199 osoba oboljelih od COVID-19, i to 160 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 44 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 39 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3206 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 20 osoba, i utvrdili su jedno kršenje na području Osijeka. Obavili su i 100 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Tijekom prvog dana kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 1101 vozila, odnosno 1657 osoba i sve su osobe imale valjane propusnice te im je dopušten prolazak.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, u posljednja 24 sata je 29 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 24 pozitivnih na PCR testiranju, a 5 na brzom antigenom testu (7 osoba iz Vukovara, 6 iz Vinkovaca, po 2 osobe iz Iloka, Ivankova, Markušice i Štitara, te po 1 osoba iz Bobote, Drenovaca, Jarmine, Rajevog Sela, Račinovaca, Tovarnika, Vođinaca i Županje). Preminule su dvije osobe.
Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 7558, od kojih je 7038 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 149 osoba. Trenutno su u županiji 63 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 26 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 32939. U samoizolaciji na području županije je 1706 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 43 radnika iz sustava zdravstva (7 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 6 drugih zdravstvenih radnika i 9 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 10 radnika (2 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristigla su 53 pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 5 vjerojatno pozitivnih nalaza (potvrđenih brzim AG testovima). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (22), grad Nova Gradiška (4), općine Garčin, Klakar, Nova Kapela i Sibinj (po 3), općine Brodski Stupnik, Cernik, Sikirevci i Staro Petrovo Selo (po 2) te općine Bukovlje, Donji Andrijevci, Gornji Bogićevci, Oprisavci, Podcrkavlje, Rešetari i Vrpolje (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 6.777.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 99 osoba (isto stanje kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 72 osobe, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Dvanaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto stanje kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.641 osoba (169 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane, poslovne subjekte, ustanove i institucije na pridržavanje svih donesenih mjera i uputa jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 523 slučaja zaraze koronavirusom, 487 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 36 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1455 osoba, a ukupno su testirane 22.572 osobe. Pristigli su pozitivni nalazi za 15 osoba, a koje su testirane 24. prosinca. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, kaže se u priopćenju Stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.