Hrvatski radio

Radio Osijek

U organizaciji udruge "Kreativna rekreacija" počelo Ljeto u kukuruzu

21.07.2017.

15:37

Autor: Radio Osijek/mp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kukuruzni labirint u blizini Tvrđavice kod Osijeka, smješten je na lijevoj obali rijeke Drave uz pješački most, atrakcija udaljena tek nekoliko stotina metara od središta grada. Kako se uz boravak u prirodi dobro zabaviti ili naučiti nešto korisno, poput orijentiranja u prostoru?Sve to možete ako posjetite kukuruzini labirint u blizini Tvrđavice kod Osijeka, koji je otvoren poslijepodne. prvi je put održan lani, a od ovoga ljeta manifestacija se održava pod nazivom "Ljeto u kukuruzu".

Kukuruzni labirint projekt je osječke udruge Kreativna rekreacija, čiji je cilj promoviranje zdravog života i boravak u prirodi, a potaknut će kod vas i ekološku svijest bez obzira bili veliki ili mali. Labirint je načinjen u polju kukuruza na površini od pola hektara u duljini od oko tisuću metara. Uđete li saznat će te o vrstama kukuruza koje vas okružuju, naučiti se bolje orijentirati u prostoru, a na edukacijskim mjestima naučiti ćete još korisnih činjenica.

Kukuruzni labirint nalazi se u blizini staze za trčanje i brzo hodanje, paralelno uz nasip prema Tvrđavici. Labirint je otvoren svakodnevno od 17 do 20 sati, a tijekom vikenda od 9 do 13, te od 17 do 20 sati. Ima 5 tisuća četvornih metara, a nastao je tako da su nakon što su maleni kukuruzi izrasli, čupali biljke prema točno određenoj shemi labirinta. Ideja potječe iz Amerike, u Hrvatskoj postoji još u Požeško-slavonskoj županiji, a udruga Kreativna rekreacija željela je na ovaj način Osječanima dati novi razlog za kretanje na otvorenom uz zanimljive sadržaje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.