Hrvatski radio

Radio Osijek

U OŠ Frana Krste Frankopana otvorena interaktivna učionica

10.05.2022.

14:09

Autor: Radio Osijek

Interaktivna učionica

Interaktivna učionica

Foto: HRT / Radio Osijek

Studenti osječkoga Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti svoju učiteljsku praksu već godinama obavljaju u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana, a ubuduće će to moći činiti i tako što će nastavu pratiti putem interaktivne učionice koja je danas otvorena u školi.

Fakultet i škola povezani su video vezom preko koje će studenti uživo pratiti nastavu. „Da olakšamo studentima s Učiteljskog fakulteta kako nam se ne bi stvarale gužve kao prijašnjih godina, jer kada u malu učionicu uz 25 učenika dođe još 25 studenata stvori se velika gužva pa smo odlučili napraviti ovakvu videokonferencijsku učionicu, tako da će studenti moći biti na svom fakultetu i pratiti ono što učiteljica ili njihov kolega student odrađuju ovdje u učionici”, istaknuo je ravnatelj škole Antun Ptičar.

Dekan Fakulteta Damir Matanović rekao je da su svi studenti koji pohađaju Učiteljski studij obvezni proći više razina prakse metodičke nastave. „Generacije koji obrazujemo potpuno su informatički pismene, a djeca koju će obrazovati još i više, tako da je ovo nešto posve prirodno što smo morali i htjeli napraviti”, ustvrdio je dekan.

Opremanje interaktivne učionice stajalo je oko 10 tisuća eura, što je najvećim dijelom financirao Fakultet. U projekt se uključio i Grad Osijek, a zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković na otvorenju učionice istaknula je kako je Grad prepoznao važnost ovog projekta usmjerenog ka tome da djeca dobiju „što bolje buduće učitelje i nastavnike, što je iznimno važno za buduće naraštaje”.

Osim interaktivne učionice, u Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana pohvalili su se da su kao prva škola u Osijeku nabavili uređaj za rad s djecom koja imaju poteškoća s koncentracijom. Usto, ravnatelj je najavio da će od iduće školske godine svi učenici prvog i drugog razreda nastavu pohađati u prijepodnevnoj smjeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.