Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku 72 sata bez kompromisa

19.10.2018.

13:24

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Tri tisuće mladih volontera u Hrvatskoj danas i sutra u zajedničkom su projektu "72 sata bez kompromisa". Osječke akcije okupljaju oko 400 mladih koji promiču solidarnost i korist za zajednicu.. .

U tom volonterskom maratonu mladi će prikazati zajedništvo, kreativnost i energičnost.  Zajedničkim snagama volonteri sudjeluju u različitim socijalnim, ekološkim , radnim akcijama u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama, raznim institucijama, na ulicama...Mladi ovim projektom promiču prijateljstvo, nesebičnost, doprinos svojoj zajednici i mnoge druge društvene vrijednosti.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Glavna je poruka ovogodišnje kampanje "Prihvati izazov i doprinesi za bolju Hrvatsku". 

Đurđica Blažević, Nacionalni Koordinator projekta: "Nerijetko tražimo izazove u krivim stvarima i avanturu očekujemo na pogrešnim mjestima. Ovim projektom želimo potaknuti mlade da prihvate izazov volontiranja, za promjenu koja kreće od njih, a daje oprinos promjeni društva, općina, gradova pa tako i cijele Hrvatske. Pozivamo mlade da se prijave na pravu avanturu, onu volontersku, koja donosi promjenu i ostavlja trag - u volonterima, društvu, institucijama”.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.