Hrvatski radio

Radio Osijek

12:48 / 06.06.2019.

Autor: Davor Lončarić/Hina

U Osijeku 801 učenik u riziku od siromaštva

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Projektom "Škole jednakih mogućnosti za sve 3" omogućena je besplatna prehrana 801 učeniku i učenici osječkih osnovnih škola koji su u riziku od siromaštva. Vrijednost projekta za ovu godinu je 805 tisuća kuna, što se u cijelosti financira EU sredstvima, istaknuto je na predstavljanju projekta.

Projekt se provodi treću školsku godinu za redom i njime se želi osigurati redovita i kvalitetna školska prehrana osnovnoškolskoj djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, rekla je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.
Novac je osiguran iz Europskog fonda pomoći za najpotrebitije (FEAD), a korištenjem EU sredstava štede se proračunska sredstva grada, što će se, dodala je, nastojati činiti i ubuduće. Podsjećamo- sva djeca osječkih osnovnih škola imaju besplatne školske obroke, a najsiromašnijima to ne mora osigurati Grad nego se koriste europski novci.
"Kroz taj projekt apsolutno je zaštićena anonimnost djece i ne postoji diskriminacija, jer su svi obroci u školama jednaki", rekla je dogradonačelnica Osijeka.
Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić istaknuo je kako su projektne aktivnosti usmjerene na kvalitetu zdravog odrastanja djece i osiguravanja besplatnog osnovnog školovanja, kako bi sva djeca imala preduvjete za što kvalitetnije učenje i razvoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.