Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku 9. akcija Prošetajmo zajedno

15.10.2018.

13:26

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

Međunarodni je dan bijelog štapa koji se u Hrvatskoj obilježava od 1996. godine. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu je 39 milijuna slijepih a s kojim se preprekama susreću mogli su se danas upoznati mnogi Osječani.

Osječani su se odazvali tradicionalnoj akciji Prošetajmo zajedno te središtem grada prošli s povezima na očima. Prošetajmo zajedno akcija je koju Športska udruga slijepih Svjetlost provodi već devetu godinu kako bi sugrađane upoznali s kojim se izazovima i preprekama slijepi svakodnevno susreću ali i ukazali na mnoge predrasude prema slijepima u školovanju, zapošljavanju, svakodnevnom životu... Potpora dolazi i iz grada Osijeka i Osječko- baranjske županije pa su iskustvo kretanja gradom s povezima na očima podijelili i zamjenici župana i gradonačelnika Goran Ivanović i Boris Piližota kojima su se pridružili učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, nastavnici te drugi Osječani.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-20181015_111025.jpg, Foto: -/-20181015_101701.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.