Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku dvije osobe preminule od posljedica COVID-a19

25.07.2020.

11:42

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Iz županijskih stožera civilne zaštite stižu aktualni podaci o epidemiološkom stanju na području pet slavonskih županija - najviše novozaraženih ima Vukovarsko-srijemska (16), u Osječko-baranjskoj je 9 novih slučajeva, u Virovitičko-podravskoj jedna. U Brodsko-posavskoj nema novooboljelih.

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je 278 uzoraka. Devet je bilo pozitivnih, od toga osam s područja Osijeka, a jedna osoba s područja Našica, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije. U KBC-u Osijek hospitalizirane su 33 osobe, od kojih je troje na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe (1937. i 1960. godište), obje su s težom kliničkom slikom liječene u osječkoj bolnici. Iz županije obiteljima preminulih izražavaju sućut.
U samoizolaciju stavljeno je 
15 novih kontakata. Pod tom je mjerom sada 389 osoba. Policija je samoinicijativno provela 17 provjera osoba u samoizolaciji i sve su zatečene na prijavljenim adresama. Dojava građana o kršenju samoizolacije nije bilo.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, 16 je novih osoba pozitivnih na koronavirus - po četiri iz Vinkovaca i Ivankova, tri su iz Starih Mikanovaca, po dvije iz Novih Jankovaca i Đeletovaca, te jedna iz Bobote, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite. Zbog COVID-a19 hospitalizirano je devet pacijenata. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 337, od kojih je 101 osoba izliječena, a 2 osobe su preminule. U protekla 24 sata testirana je 181 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4838. Među pozitivnima je 18 zdravstvenih djelatnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika), a iz sustava zdravstva u samoizolaciji su 54 djelatnika (8 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i 9 nezdravstvenih radnika).
U samoizolaciji se na području županije nalaze 632 osobe. 
"Naknadno dobivenim podacima, još je jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije zaražena koronavirusom. Riječ je o ženi srednje životne dobi, sa srednje teškom kliničkom slikom koja se trenutno liječi u kući. Iako živi na području Virovitičko-podravske županije, ona se je testirala u jednoj od susjednih županija gdje joj je detektiran COVID-19. Uz nju u samoizolaciju je tako šest osoba, a njih petero s kojima je bila u kontaktu, bit će testirano", priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. Na području te županije trenutno je aktivno 16 slučajeva, ukupno je od početka epidemije zaraženo bilo 26 osoba, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.
"Svi nalazi testiranih osoba na virus SARS-CoV-2 u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije bili su negativni. Drugi je to dan zaredom bez novozaraženih", stoji u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 40. Trenutno su hospitalizirane 3 osobe (jedna osoba manje u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije  nalaze se 182 osobe (120 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.