Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku jedini foampit u Hrvatskoj

02.09.2017.

12:49

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osječkome Skateparku otvoren je foampit – bazen za učenje trikova. Jedini je takav u Hrvatskoj, ali i u regiji i zaljubljenicima u ekstremne spotove puno će značiti za uvježbavanje novih vratolomija.

Bazen sa spužvama dimenzije 6 X 5 metara dubok je 2 metra i ispunjen sa 100 prostornih metara spužve, a uz njega je 6-metarski spust. Budući da je pomičan, kako se spužva ne bi namočila, za kišnog vremena kao 'kutija' sklanjat će se u prostor unutar skateparka.

Foampit je financiran iz budžeta ovogodišnjeg Pannonian Challenga,  a građen je u prošla tri mjeseca, rekao je u našem programu Jurica Barać iz udruge Pannonian.  Kaže i kako su im se već javili vozači BMX-a iz Češke, Mađarske i Slovenije koji su zainteresirani za dolazak u Osijek kako bi uvježbavali trikove.

Na otvorenju bazena sa spužvama bila je zamjenica osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš. Istaknula je kako je Pannonian ove godine navršio 18 godina, a s tom punoljetnošću pokazuju i zrelost jer će roditelji ubuduće moći bezbrižnije gledati vratolomije svoje djece.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.