Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku najbolji javni teniski teren u Europi

18.06.2021.

16:04

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Na Drinskoj ulici u Osijeku, u blizini Građevinskog i Kineziološkog fakulteta, danas je svečano otvoren teniski teren s umjetnom travom, u potpunosti besplatan za korištenje. Riječ je o terenu koji je dijelom financiran od prikupljenih sredstava s humanitarnog turnira Donne Vekić.

Turnir pod nazivom Premier tenis show, ove je godine izostao zbog pandemije koronavirusa, a godinu prije okupio je brojne istaknute sudionike bijelog sporta. Dio sredstava s tog turnira iskorišten je za izgradnju oko 450 tisuća vrijednog teniskog terena za koji je umjetna trava došla iz Engleske i koji je otac Donne Vekić nazvao najboljim javnim teniskim terenom u Europi.

"U 9. mjesecu plan je da se egzibicija vrati u grad i da nakon US Opena, ponovo u Osijeku, na ovom terenu, ugostimo naše najbolje tenisačice i tenisače. Drago nam je da je teren gotov, hvala županiji, gradu i svim sponzorima, ali na tome nećemo stati", poručio je Vekić i nastavio,

"Donna je izuzetno zadovoljna. Ona je danas u Birminghamu, i baš igra na travi, na njenoj najomiljenijoj podlozi, u četvtfinalu turnira. Donnina je želja bila i da se u teniski program pod vodstvom Davora Grgića uključe djeca iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, tako da i oni danas sutra mogu koristiti ovaj besplatan teren", rekao je Donnin otac

Vekić je objasnio da će uskoro zaživjeti i mrežna stranica na kojoj će se moći besplatno iznajmiti igralište, prijavom i dobivanjem zaporke, s kojom će se moći ući na teniski teren. Igralište će biti otvoreno od 7 do 22 sata.

"Prvi puta da imamo potpuno besplatno korištenje terena", zadovoljno je izjavio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, zahvalivši se obitelji Vekić.

"Donna se plasirala na Olimpijske igre, i ima li što ljepše nego da u Tokiju imamo našu sportsku ambasadoricu?", rekao je Anušić

"Teško je  o Donni reći nešto što se već ne zna, a nama je drago, što ne samo da širom svijeta pronosi ime našeg grada, već i u njemu ostavlja značajan trag. Hvala svima, a posebno Donni i obitelji Vekić", rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.