Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku odana počast poginulim braniteljima i civilima

31.10.2017.

12:31

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči blagdana Svih svetih, u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata u Osijeku su vijence položila izaslanstva vojske, policije, Ministarstva hrvatskih branitelja, udruga iz Domovinskog rata te gradski i županijski čelnici.

Počast je odana kod spomen obilježja na Trgu slobode te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Centralnom groblju.

"Sjećanje na naše poginule branitelje i našu poginulu djecu je nešto trajno, a za one roditelje koji još uvijek nisu pronašli svoju djecu to je bolno", rekao je predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Osječko-baranjske županije Oto Farkaš.

Izaslanstvo grada Osijeka predvodili su gradonačelnik Ivan Vrkić i drugi potpredsjednik Gradskoga vijeća Karlo Šatvar koji je istaknuo kako je zadaća svih nas učiti mlađe generacije koliko je odricanja i ljudskih žrtava bilo potrebno da bismo živjeli u slobodnoj Hrvatskoj.

"Moramo znati cijeniti tu neizmjernu žrtvu ne samo povodom blagdana i tužnih obljetnica koje nam slijede u studenome, nego ih se trebamo sjećati svakoga dana", rekao je nakon polaganja vijenaca predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.