Hrvatski radio

Radio Osijek

U Osijeku održan 19. Ferivi polumaraton

15.04.2023.

13:22

Autor: HRT Radio Osijek

Start utrke

Start utrke

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

U Osijeku je završen još jedan Ferivi polumaraton s oko tisuću natjecatelja. Uz polumaraton održano je još nekoliko utrka za građane na 5 kilometara, a u subotu  poslijepodne će nastupit će i najmlađi. Prvi put trčali su natjecatelji iz Kenije i osvojili prva mjesta u muškoj i ženskoj kokurenciji 

Iako je neposredno pred start glavne utrke počela padati kiša, a prohladno vrijeme prijetilo da će pokvariti ovogodišnji Ferivi polumaraton, završilo je uz zadovoljstvo sudionika i organizatora. Najbolji trkači "debelo" ispod dvije minute bili su Kenijci koji su po prvi puta nastupili na utrci kao i njihove kolegice u ženskoj konkurenciji. "Nastupio je i velik broj natjecatelja iz europskih zemalja", rekao je predstavnik organizatora Damir Černić iz Maraton kluba Hrvatski sokol. Černić je napomenuo da je zadovoljan odazivom za glavnu utrku za koju je bilo gotovo 800 prijavljenih, "no nažalost manji je broj od očekivanog za utrke građana, kako u štafeti tako i na pet tisuća metara", rekao je Černić. 

Utrke su završile bez incidenta, a policijski djelatnici osigurali su nesmetan prolaz sudionicima. 

Galerija
Zagrijavanje pred utrku, Foto: Neven Knežević/HRT Radio Osijek
U iščekivanju starta, Foto: Neven Knežević/HRT Radio OsijekDobra vibra, Foto: Neven Knežević/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.